La Ribera d’Ebre reivindica millores en el servei ferroviari

La comarca, en el marc del programa ‘País Viu’, també demana canvis en la política agrària

03 septiembre 2019 06:50 | Actualizado a 19 septiembre 2019 09:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La millora del transport públic (viari i ferroviari), de les telecomunicacions i un canvi en la política agrària són algunes de les reivindicacions que ha posat sobre la taula la Ribera d’Ebre.

Alcaldes i representants de la comarca ebrenca van reunir-se ahir al Palau de la Generalitat amb el president Torra i els consellers Damià Calvet i Teresa Jordà en el marc de la segona reunió de l’estratègia de dinamització territorial ‘País Viu’.

La primera trobada es va celebrar el passat mes d’abril, amb la comarca del Pallars Sobirà. ‘País viu’ és un projecte impulsat pel Govern per fomentar el creixement econòmic i la millora del nivell de vida en les zones de Catalunya afectades per la desocupació, l’envelliment de la població i el despoblament rural.

«Si no tenim certa indústria o serveis almenys sí que hauríem de tenir un bon transport públic o comunicacions per arribar-hi», ha comentat la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim.

«Nosaltres som una comarca que, malgrat tot, està ben situada: a 70 quilòmetres de Lleida, Tortosa, Reus i Tarragona», ha continuat Gemma Carim. «Aleshores, si tinguéssim uns busos que ens permetessin en horaris escolars anar a fer formacions professionals o a la universitat, això afavoriria molt», ha reflexionat en veu alta la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, que també ha posat la línia R15 en el «necessita millorar» de la comarca.

«No la podem agafar pràcticament per arribar a enlloc», ha lamentat Carim.

«A banda, amb els incendis ens hem adonat que les polítiques agràries haurien de canviar i que la ruralitat hauria de ser un valor. Qui vulgui viure de la terra ho ha de poder fer dignament», ha conclòs la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha recollit el guant i ha reconegut les mancances en infraestructures de la Ribera d’Ebre.

«I poso especial èmfasi en el transport públic, que considero una eina vertebradora del territori i una política social al mateix nivell que la salut o l’habitatge», ha afirmat Calvet, que ha titllat el servei ferroviari de la Ribera d’Ebre com a «molt deficient».

«Dia rere dia la Generalitat i la societat civil de l’Ebre a través de la plataforma Trens Dignes denunciem la situació de les Rodalies», ha recordat el conseller de Territori, que considera bàsica la posada en servei de la variant de Vandellòs-Hospitalet de l’Infant fins al nus de Vila-seca.

«Està acabada i encara no tenim data d’entrada en funcionament», ha criticat Calvet, que també s’ha compromès a millorar el servei de bus a la comarca, amb més freqüències i serveis.

«De fa temps intuïm que la gran inversió de futur en infraestructures a Catalunya no seran les grans obres sinó la millor prestació de serveis», ha finalitzat el conseller de Territori i Sostenibilitat.

Comentarios
Multimedia Diari