La Ribera d’Ebre s’estrena a la Mobile Week amb més de 40 activitats

És la primera comarca rural en acollir la Mobile Week per apropar el sector tecnològic a la ciutadania ebrenca

23 febrero 2019 08:39 | Actualizado a 26 febrero 2019 16:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

És el primer any que el reconegut Mobile World Congress, surt de Barcelona per estendre’s a sis punts del país. Un d’aquests territoris en apadrinar la jornada ha estat la Ribera d’Ebre, la qual s’ha estrenat com la primera comarca rural en encapsar aquest projecte. L’objectiu és estendre la societat digital i apropar les tecnologies TIC a tota la població de la comarca.

El públic de l’edició és ampli, la programació contempla activitats per a totes les edats, i de temàtiques variades però totes amb un nexe comú: «Descobreix com impacta la tecnologia en les nostres vides». En total l’edició contempla més de 40 activitats al voltant de les TIC repartides a tots els pobles de la comarca, en només set dies i amb l’objectiu d’arribar com a més habitants millor, tant riberencs com els territoris veïns.

Trobada d’empreses
Una de les activitats que s’han celebrat aquesta setmana és la trobada d’empreses del sector del mòbil i emprenedors digitals de les Terres de l’Ebre. Aquest acte ha servit per conèixer-se, compartir expectatives o posar en comú projectes digitals. 
Des de les Terres de l’Ebre s’està treballant amb aplicacions mòbils de geolocalització de finques rurals, també altres lligades aplicacions lligades a l’oferta turística, algunes per controlar l’eficiència energètica d’edificis o fins i tot, apps per preparar oposicions o guiar patrons de vaixells als ports. 

Tal com va apuntar Gemma Carim: «El sector de la tecnologia és estratègic per al futur de les nostres comarques i ens cal una visió de territori perquè cada vegada hi hagi més iniciatives».

Espai d’innovació
Coincidint amb la trobada d’empreses, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha inaugurat un nou espai públic que funcionarà com a laboratori d’innovació social, digital i col·laborativa al territori. CoEbreLab té dos vessants estratègiques: «CO» de comunitat, ja que es basa en una filosofia de treball col·laborativa, i «LAB» de laboratori, com a eina d’experimentació d’iniciatives. L’espai estarà obert a emprenedors, a qui se’ls acompanyarà en l’inici dels seus projectes, però també a empreses que vulguin innovar amb TC i a administracions públiques, en aquest cap aplicant avenços en administració electrònica.

Al CoEbre es treballa a partir de reptes plantejats pels mateixos usuaris. No és un espai coworking com els que es coneixen fins ara sinó que té un objectiu diferent: ajudar emprenedors i empreses a fer créixer els seus projectes. El temps al CoEbre serà limitat, ja que l’espai cerca ajudar els inicis dels projectes per després desenvolupar-se tots sols. 

Aquest cap de setmana la Mobile Week, continuarà amb els seus últims actes per posar punt final a la setmana tecnològica.

Comentarios
Multimedia Diari