La Ribera d’Ebre, seu de la Mobile Week Catalunya

La fibra òptica, la innovació social digital, el comerç electrònic, el 5G rural i l’art i el videojoc, a debat

08 febrero 2020 11:50 | Actualizado a 08 febrero 2020 11:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre, serà un dels centres neuràlgics d’una nova edició de la Mobile Week Catalunya a la Ribera d’Ebre. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) que va néixer fa quatre anys a la capital catalana amb l’objectiu de posar a l’abast dels ciutadans i ciutadanes un espai de participació i reflexió sobre la tecnologia. Enguany arriba a la seva quarta edició amb quinze seus disperses pel territori català. Entre elles, el programa arriba a la Ribera d’Ebre del 19 al 21 de febrer, l’única comarca de tot Catalunya que compta amb el suport i la participació tots els seus pobles, coordinats pel Consell Comarcal.

L’edició d’enguany portarà per lema ‘Tecnologia per a la ciutadania’ i presenta una programació de debats i activitats obertes i gratuïtes que conviden al ciutadà a entendre millor l’ús de la tecnologia mitjançant la reflexió i la participació activa. Les conferències i tallers se centren en tres temàtiques: la robòtica i la intel·ligència artificial, per reflexionar sobre com es combina la intel·ligència humana amb l’artificial; les dades i la ciberseguretat, per debatre sobre l’ús adequat de les dades; i la mobilitat del futur amb la creació de models més sostenibles.

En el cas concret de la Ribera d’Ebre s’abordaran temes com el 5G rural, la innovació social a les escoles i les competències digitals a la Formació Professional. També s’oferiran tallers i conferències sobre les dades obertes a l’administració local, la carta catalana de drets i responsabilitats digitals, els usos Viquipèdia al territori, l’ús correcte de la tauleta en família, la cultura digital o la fibra òptica en petits municipis, entre altres punts d’anàlisi. Les sessions s’han programat a les poblacions de Móra d’Ebre i Flix.

Comentarios
Multimedia Diari