La Ribera d’Ebre treu pit de la floració per convertir-la en actiu turístic

De cara a la primavera del 2020, el Consell Comarcal es promocionarà conjuntament amb el municipi d’Aitona

03 marzo 2019 19:22 | Actualizado a 04 marzo 2019 08:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Primer és el torn dels ametllers, després dels presseguers i finalment dels cirerers. Durant un mes i escaig, la comarca de la Ribera d’Ebre esclata en un espectacle cromàtic (rosa, blanc i rosa pàl·lid) a causa de la floració als camps d’arbres fruiters. La gran quantitat d’hectàrees d’explotacions d’aquests fruits permeten que durant molt poques setmanes la comarca sencera es tenyeixi de color rosa. No fa falta viatjar fins el Japó per conèixer el Hanami (floració dels cirerers): les extensions riberenques configuren un paisatge encisador i extraordinari, el paradís per als amants de les flors i, en realitat, per a qualsevol persona que trobe plaer en observar els detalls o en deixar-se emportar pels sentits.  

Des de fa un parell d’anys, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre està treballant per promocionar turísticament aquest moment, durant el mes de març, quan la comarca es posa de gala gràcies a la floració dels arbres fruiters. En aquest sentit, l’etiqueta #LaRiberaenFlor ha permès especialment a les xarxes socials la divulgació i promoció de la bellesa dels camps riberencs en aquesta època, i cada cop són més els visitants que, encuriosits, s’apropen a conèixer aquest territori durant la primavera. 

«La primavera és una època en què la Ribera d’Ebre està radiant», explica la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim. «La floració és una riquesa natural que tenim i que ens fa diferents, i hem d’aprofitar-ho i posar-ho en valor. En aquest sentit, cal dir que cada cop se sumen més iniciatives al voltant de la floració».  

Aquest cap de setmana arrenquen les activitats, que proposen rutes i, fins i tot, tastos de vins

L’objectiu és, així doncs, no només apropar visitants a la comarca per descobrir la floració sinó també donar a conèixer els actius culturals i patrimonials que té el territori, així com el seu oci o la seua gastronomia.

La Ribera d’Ebre ha seguit l’estela del #Fruiturisme, un projecte pioner a les Terres de Lleida de promoció agrícola, turística i gastronòmica que està impulsat per l’Ajuntament d’Aitona des del 2011 i que té com a objectius posar en valor el paisatge i l’activitat agrícola i gastronòmica –tant de regadiu com de secà-, donar a conèixer la fruita dolça i dinamitzar la comarca del Segrià a través de la promoció de la fruita dolça local. Així, el gener passat la presidenta del Consell Comarcal Gemma Carim va reunir-se amb l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, per conèixer el seu projecte.

Fruit d’aquest primer contacte, Carim i Pujol van mostrar-se partidàries d’engegar línies de treball conjuntes, entre les quals ja aquesta temporada la de donar visibilitat d’aquest atractiu compartit en xarxes socials. Així, la Ribera d’Ebre i Aitona continuaran promocionant com fins ara la seua oferta, amb l’afegit de relacionar-la ja aquest any amb la de l’altre territori. La voluntat tant del Consell Comarcal de la Ribera com de l’Ajuntament d’Aitona és aprofundir en aquesta aliança perquè de cara a la pròxima temporada, el 2020, hi puga haver una oferta turística conjunta al voltant de la floració.

Siga com siga, la Ribera ja s’està vestint de rosa ara mateix. Enguany s’han programat activitats que arrenquen aquest cap de setmana. A Benissanet es proposa una passejada en bicicleta, conèixer el refugi antiaeri de la Font Gran i degustar els típics pastissets de la comarca. També s’ofereix una caminada guiada acompanyats de coneixedors de la comarca. Es tracta d’una experiència que recorre les rutes de pagès i el Camí de Sirga. A Flix també es proposa conèixer la Ribera en flor a través del pas de barca, que dóna a una de les zones de floració més belles de la Ribera nord, el pla d’Ini. Finalment a Vinebre es pot gaudir d’una sortida a peu i un tast de vins rosats al costat dels arbres florits els dies 10, 17 i 24 de març.

Comentarios
Multimedia Diari