La Ribera dobla les connexions amb transport públic amb Reus i Tarragona

Al juny també es va fer efectiu un increment de l’oferta dins la comarca amb més freqüències a l’eix de la C-12 nord

23 julio 2021 15:11 | Actualizado a 23 julio 2021 15:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La comarca de la Ribera d’Ebre ha doblat les connexions d’autobús amb Reus i Tarragona. La directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, juntament amb l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, i la directora dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre, Lídia Pino, van presentar les millores ahir al matí a l’estació de bus de Móra d’Ebre.

Complementant les millores en el transport públic per carretera dins la Ribera d’Ebre, implementades a mitjans de juny, ara es posa en servei l’increment de l’oferta per connectar la comarca amb Reus i Tarragona. 

En concret, es dobla l’oferta existent entre Móra d’Ebre, Reus i Tarragona, passant de les 4 expedicions actuals a 8 expedicions en els dos sentits. A més, les noves expedicions estaran coordinades amb l’oferta millorada a la Ribera d’Ebre i permetran així la comunicació de tota la comarca amb el Baix Camp i el Tarragonès.

Les noves expedicions, batejades de caràcter ràpid, permetran un estalvi mig de 15 minuts respecte el trajecte actual perquè fan parada només a Móra d’Ebre, Reus i Tarragona, segons va informar ahir la directora general de Transports.

Mercè Rius va destacar «el salt exponencial» que representen aquestes millores en la mobilitat per la comarca de la Ribera d’Ebre «que passa a tenir una oferta d’acord amb la demanda de mobilitat cap al Baix Camp i el Tarragonès». 

La directora va explicar que «a partir d’ara, la ciutadania podrà desplaçar-se d’una forma àgil i sostenible des de les seves poblacions cap a Tarragona i Reus, amb una major flexibilitat. I això suposa també facilitar una mobilitat sostenible per raons culturals i d’esbarjo, a banda de la mobilitat laboral i del dia a dia».

En període lectiu, la millora consisteix en afegir dues noves expedicions d’anada i de tornada que permeten un increment notable de possibilitats de desplaçament al matí cap a Reus i Tarragona, omplint el buit existent de 8 hores sense servei. 

Això permetrà noves opcions de desplaçament per tot tipus de mobilitat, també l’associada a motius laborals i d’estudi.

De manera similar, la millora es completa afegint dues noves expedicions d’anada i tornada en període no lectiu. Les noves expedicions potencien també els desplaçaments matinals, cobrint franges horàries sense servei actualment.

Per exemple, pel que fa les connexions, l’usuari que agafi l’autobús que surt a les 6.40 hores de Riba-Roja d’Ebre i arriba a Móra d’Ebre a les 7.37 hores, podrà agafar l’autobús que surt a les 7.45 hores per anar a Reus o Tarragona.

El preu de Móra d’Ebre a Reus és de 4,05 euros, mentre que de la capital de la Ribera a Tarragona és de 5,35 euros. Algunes d’aquestes millores s’han fet a partir de l’enquesta de mobilitat quotidiana feta el 2019, en el marc de treball de la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari