Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Ràpita acull l'Astral, el vaixell humanitari de Proactiva Open Arms

L’ONG vol sensibilitzar escolars i ciutadans arreu de Catalunya mostrant la situació d’emergència humanitària al Mediterrani.

Diari de Tarragona

Whatsapp
El vaixell Astral està amarrat a la Ràpita fins dissabte. Després anirà fins al Port de Cambrils.

El vaixell Astral està amarrat a la Ràpita fins dissabte. Després anirà fins al Port de Cambrils.

Ports de la Generalitat i la Fundació Proactiva Open Arms han signat un conveni de col·laboració, després de diverses trobades abans de l’estiu, a través del qual l’ONG desenvolupa una campanya de sensibilització amb el vaixell Astral, destinada essencialment a sensibilitzar als escolars de primària i secundària sobre la crisi humanitària que es viu al Mediterrani.

Per la seva banda, l’Administració portuària posa a disposició del vaixell Astral vuit instal·lacions portuàries, els serveis perquè atraqui el vaixell i espais dins la zona portuària per fer activitats amb els alumnes durant un mes i mig.

L’acció de Proactiva Open Arms té per objectiu promoure la participació ciutadana i fomentar una educació basada en el diàleg, la convivència i la justícia, per tal de contribuir a formar una comunitat més cívica i tolerant a través de l’educació en valors com la integració, la solidaritat i l’esportivitat, entre altres.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, valora la participació en la campanya: “Col·laborar amb les nostres instal·lacions portuàries amb un vaixell destinat a l’ajut humanitari està sent una experiència molt positiva”.

La campanya

Proactiva Open Arms organitza en cadascun dels ports on amarra el vaixell Astral una sèrie d’activitats a terra que es complementen amb la visita del vaixell, xerrades amb vídeos de l’activitat de l’ONG a la Mediterrània i tallers adreçats a alumnes de primària i secundària per donar a conèixer la seva acció a la Mediterrània. Cada sessió tindrà capacitat per 100 alumnes i una durada d’una hora.

Mentre l’Astral és en cadascun del ports els ciutadans que ho desitgin poden visitar el vaixell de 10 a 13 i de 16.30 a 20 hores.

El vaixell Astral roman uns dies en cadascun dels ports, dels quals en destina dos exclusivament per a les visites escolars. El veler romandrà al port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) des de diumenge, 5 de novembre, fins aquest dissabte perquè els ciutadans puguin conèixer de prop la missió de Proactiva Open Arms a bord del vaixell Astral.

Itinerari de la campanya.

Després d’estar als ports de l’Ametlla de Mar i Sant Carles de la Ràpita, la campanya viatjarà als ports següents:

  • Cambrils (Baix camp), del 13 al 17 de novembre
  • Vilanova i la Geltrú (Garraf), del 18 al 21 de novembre
  • Arenys de Mar (Maresme), del 22 al 26 de novembre
  • Blanes (la Selva), del 27 de novembre al 2 de desembre
  • Palamós (Baix Empordà), del 4 al 9 de desembre
  • Roses (Alt Empordà), de l’11 al 16 de desembre

Temas

Comentarios

Lea También