La Ràpita aprova un pressupost de 12,4 milions per al 2021

Inclou un fons de contingència de 400.000 euros per fer front als efectes socials i econòmics de la pandèmia

Diari de Tarragona

Whatsapp
Antic edifici de les Duanes, a la Ràpita.

Antic edifici de les Duanes, a la Ràpita.

El ple de l’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat el pressupost municipal per al 2021, de 12,4 milions d’euros. Ho ha fet amb els vots favorables del govern d’ERC i de Més Ràpita, l’abstenció del PSC i els únics vots en contra de Junts. Segons el govern, el principal objectiu dels comptes és donar resposta a les necessitats extraordinàries per la Covid-19. És per això que, l’Ajuntament de la Ràpita fa una contenció de la despesa corrent de les regidories per crear un fons de contingència de 400.000 euros per a la reactivació econòmica i l’atenció a les persones. 

El govern municipal ha elaborat un pressupost flexible per poder donar resposta a qualsevol necessitat que la Ràpita tingui el 2021, tenint en compte la incertesa que es preveu. 

El portaveu d’ERC, Albert Salvadó, va agrair als seus companys de govern «la responsabilitat i l’esperit de sacrifici» que han fet en renunciar al 50% de les partides de les regidories. Salvadó explicà que «el govern de la Ràpita ens dotem d’un pressupost flexible pensat per a donar resposta, des d’inici d’any, a les necessitats extraordinàries del 2021 a conseqüència de la pandèmia».

Pel que fa a l’oposició, el grup de JxCAT va rebutjar els pressupostos. El seu regidor, Joan Martín Masdéu, afirmà que «coneixem la situació actual del país i els problemes de l’economia de la Ràpita en concret, però no són els pressupostos que nosaltres redactaríem, els veiem poc ambiciosos». Per la seva banda, el portaveu de mR, Pedro Hernández, mostrà el seu suport al govern municipal i exposà que «els pressupostos van ben encaminats, i nosaltres no hem presentat cap proposta perquè no és el moment de demanar». Per a la portaveu del PSC, Rosa Anglès, «és adequat fer la partida del fons de contingència i ho veiem positiu per al moment que estem vivint».

Durant el 2021 es tiraran endavant la remodelació de l’edifici de les Duanes per convertir-lo en un espai d’emprenedoria i coworking, l’arranjament de l’avinguda Pare Castro, la urbanització del tram del carrer Constància i la renovació de la Piscina Municipal. 

El ple també va aprovar per unanimitat dues mocions del PSC, una pel Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers la dona i l’altra, perquè la Generalitat destini els 6 milions d’euros previstos als pressupostos del 2020 per pal·liar els efectes de la regressió al Delta. 

Comentarios

Lea También