Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Ràpita duplica les activitats per a la segona edició d’Orígens

L’esdeveniment tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 d’octubre i persegueix l’objectiu d’apropar el municipi a les seves tradicions més arrelades

Maria Noche

Whatsapp
Foto: Joan Revillas

Foto: Joan Revillas

La Ràpita s’apropa un any més a les seves tradicions més arrelades com a poble mariner i pagès i ho fa amb la segona edició d’Orígens. Un esdeveniment que va rebre en el seu primer any una gran acollida, i que en aquesta ocasió augmenta en qualitat i quantitat per consolidar-se al territori. De 40 activitats es passa enguany a gairebé una vuitantena, duplicant d’aquesta manera l’oferta i la participació de la ciutadania en l’organització de l’esdeveniment.

Durant els dies 12, 13 i 14 d’octubre la Ràpita es traslladarà anys enrere, i ho farà amb els carrers, els balcons i les façanes decorades com es feia abans, amb la gent als carrers vestida d’època i amb moltes activitats de què gaudir i amb les que recuperar les tradicions del municipi. «L’objectiu d’Orígens és, un any més, remarcar i recordar els nostres avantpassats, els nostres orígens mariners i pagesos», apuntava l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ahir durant la roda de premsa per presentar la programació d’Orígens 2018.

Una de les grans novetats d’aquesta segona edició és que la Ràpita tindrà com a ciutat convidada Amposta, la qual aportarà l’entrada de carros el divendres, dia de la inauguració, i tindrà una presència important durant aquests dies de celebració.

Caparrós destaca en especial la gran participació que hi ha al municipi per titar endavant Orígens, apuntant que la comissió de voluntaris, i la gent en general, és l’essència de l’esdeveniment.

Són moltes les novetats que es troben en l’edició d’enguany, i moltes més les activitats totals que es duran a terme durant aquests tres dies. 
El regidor d’identitat, Rafel Balagué, destacava l’arribada de l’embarcació Santa Eulàlia i del llagut Sant Roc. Per això, s’obrirà el barri mariner, per tal que la gent s’apropi al mar per veure-ho de prop. A banda, aquestes embarcacions es podran visitar des de dalt durant aquests dies.
Els visitants podran gaudir també d’una regata de muletes, organitzada per l’Associació de Rem, que es farà com es feia antigament i comptarà amb la participació d’altres municipis que també compareixien aquesta tradició, com Deltebre o Móra d’Ebre.

Un dels actes més populars i que més van agradar l’any passat va ser l’arribada del peix i la subhasta, realitzada de manera tradicional, que enguany es repetirà en un espai més ampli per collir més gent.

En el camp de la pagesia, hi haurà la reproducció d’una masia antiga, per mostrar com es vivia abans. Un espai amb molts animals, i on es duran a terme activitats tradicionals com ‘la cagada del manso’, que recompensarà el guanyador amb un premi de 1.000 euros.

Un dels plats forts d’Orígens 2018 serà el concert de Pep Gimeno Botifarra, que per primer cop actuarà a la Ràpita amb la seva agrupació musical; i també la de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que tancaran Orígens el diumenge a la tarda amb el seu concert i amb la presentació de l’audiovisual Far de Buda, que veurà la llum per primer cop en aquest espectacle.
 

Temas

Comentarios

Lea También