La Ràpita es promociona com a destí turístic d’hivern

La campanya Temporada Alta busca desestacionalitzar el turisme oferint activitats i experiències nàutiques durant gairebé tot l’any

11 diciembre 2019 11:00 | Actualizado a 11 diciembre 2019 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Ràpita segueix apostant per desestacionalitzar el turisme amb la campanya Temporada Alta. Una oferta d’activitats i experiències, que aquest any va començar el 13 d’octubre i s’allargarà fins al 13 de juny de 2020, per promocionar la localització també com a destí turístic d’hivern.

Aprofitant el clima de la Badia dels Alfacs i del Delta de l’Ebre, els negocis locals i la regidora de Turisme de l’Ajuntament de la Ràpita sumen forces a través de l’Estació Nàutica i l’etiqueta #LaRàpita365 per organitzar, per segon any consecutiu, més d’una trentena d’activitats i experiències per a tots els gustos i públics. «Un dels objectius que tenim és que la Ràpita estigui oberta tot l’any», afirmava l’alcalde del municipi, Josep Caparrós.

Per a l’ocasió s’han preparat des de rutes per les muscleres i la badia dels Alfacs fins a una oferta de lloguer de caiacs, material de paddle surf i windsurf, cursos de kitesurf o rutes a cavall i amb bicicleta per diferents indrets de la comarca. «Hi ha un Delta d’hivern que és fins i tot desconegut per als d’aquí i que es pot gaudir encara més que a l’estiu: és ara quan la calor és agradable i el paisatge exclusiu, ja que no hi ha tanta gent com a l’estiu», afirmava el president de l’Estació Nàutica de la Ràpita, Joan Barberà.

Precisament per donar a conèixer les activitats que es realitzen al mar, segons van apuntar des de l’Estació Nàutica, són molts els negocis que s’estan especialitzant en material específic per combatre el fred i poder gaudir del mar també durant els mesos d’hivern: «Ens estem adaptant perquè es pugui gaudir del Delta tot l’any. Hi ha moltes empreses que obren la persiana els 12 mesos de l’any i estan adquirint equipament de qualitat per poder realitzar les activitats sigui el mes que sigui», afegia Barberà.

I per als que encara no s’atreveixin amb les activitats nàutiques, a la campanya Temporada Alta també hi ha experiències gastronòmiques per tastar l’arròs, la mel o l’oli del territori, alhora que aprendre a pescar a la Pantena com es feia tradicionalment o treballar la memòria històrica amb les diferents visites guiades al Museu de la Mar de l’Ebre, a Alcanar, Tortosa o Corbera d’Ebre.

Amb la voluntat de recordar els atractius turístics, el president de l’Estació Nàutica també ha posat en èmfasi que les Terres de l’Ebre poden ser tan bon lloc per passar uns dies durant els mesos de fred com ho són els indrets de neu o de muntanya: «Sense deixar d’anar a llocs llunyans, hem de pensar que aquí a la vora tenim un lloc extraordinari que tots hauríem de fer servir».

Activitats paral·leles

A l’oferta turística es sumen les accions que es duen a terme de forma paral·lela com la Sant Silvestre Marítima, una cita solidària que tindrà lloc el 29 de desembre i on s’acomiadarà el 2019 amb un bany a la platja del Garbí.

Entre les activitats organitzades al municipi mariner també cal destacar altres esdeveniments que s’organitzaran durant el 2020 com la neteja popular de la Punta de la Banya, la Festa de l’Ecoturisme, les festes de la plantada i de la sega i la Mostra d’Economia Circular de les Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari