La Ràpita estrena l'Auditori Sixto Mir

Es tractra d'un equipament molt esperat per les entitats locals, que ha tingut diversos entrebancs i ha suposat un cost global de 3,5 milions d'euros 

14 julio 2017 18:59 | Actualizado a 13 noviembre 2017 18:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sant Carles de la Ràpita disposa finalment de l’esperat Auditori Sixto Mir, que ha de donar servei a les necessitats culturals i de les entitats del municipi. «La inauguració d’aquest divendres  ha de permetre superar una mancança històrica, amb el que és una de les obres emblemàtiques i més reivindicades en anys», ha afirmat l’alcalde rapitenc, Josep Caparrós. 

El projecte de l’equipament, ubicat entre els carrers Vall de Safan i Arxiu de Simancas, es va iniciar el 2011 però les obres van quedar aturades al 2013 a mitja  construcció, per un conflicte entre la primera empresa adjudicatària. Al 2016 es va poder reprendre el projecte, que té un pressupost global de 3,5 milions d’euros, dos dels quals corresponents a aquesta segona fase. 

Per fer realitat l’obra, calia acabar diversos elements, com la pell exterior i la coberta de l’edifici, que l’han dotat de la seva imatge definitiva; el vestíbul d’accés, l’àrea d’administració i la sala principal. També l’escenari s’ha dotat dels acabats acústics, l’enllumenat i els paviments especials. A més, es va decidir instal·lar un cadirat retràctil per tal de poder disposar d’una sala més versàtil, augmentant així les possibilitats de l’equipament

D’aquesta manera, el nou auditori disposa d’una única sala d’espectadors amb 360 seients, però el sistema retràctil permet alliberar l’espai i dotar-lo de més polivalència. També s’han habilitat set bucs d’assaig que es posen a disposició dels grups de música locals que vulguin fer-ne ús, així com una gran sala d’assaig.

A l’exterior hi ha una àrea d’aparcament per als usuaris, amb un centenar de places,  ubicat al costat sud de l’edifici. L’equipament  porta el nom de Sixto Mir en homenatge a aquest emblemàtic director de l’Agrupació Municipal Rapitenca. 

Precisament la banda de música local ha estat una de les formacions que ha actuat en l’acte d’inauguració, juntament amb les corals de la població, l’escoles de ball i el grup de teatre Xip Xap.Tot plegat, conduït per l’actor local Jordi Brunet.

En acabar l’acte d’inauguració s'ha ofert una visita guiada a les instal·lacions i aquest dissabte, de 10 a 13 h,  hi ha prevista una jornada de portes obertes per tal que la ciutadania pugui apropar-se i conèixer el nou equipament cultural . 

«Els rapitencs hem hagut d’esperar molt temps per tenir un auditori i cobrir així una clara deficiència que tenia el nostre municipi. Des del primer moment, aquest govern vam agafar el compromís d’acabar-lo, perquè teníem clar que no es tracta d’una infraestructura més, per cobrir unes necessitats concretes, sinó que es tracta d’un projecte de poble en majúscules», ha refermat  l’alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari