Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Ràpita estudia fer basses d’aigua per evitar que senglars arriben al nucli urbà

L’Ajuntament valora portar a terme mesures de prevenció després que diumenge s’albiressen un grup de senglars prop del poble

MARINA PALLÁS CATURLA

Whatsapp
Imatge del grup de senglars que es van deixar veure a la Ràpita diumenge a la nit. FOTO: TWITTER

Imatge del grup de senglars que es van deixar veure a la Ràpita diumenge a la nit. FOTO: TWITTER

La fotografia d’un grup de porcs senglars dins del nucli urbà de la Ràpita va ser probablement el més compartit a les xarxes socials i grups de Whatsapp entre els veïns rapitencs el passat diumenge a la nit. Llençada des d’un vehicle, en ella s’aprecia un grup d’uns cinc porcs senglars adults travessar un dels carrers adjacents a l’Avinguda Catalunya i que condueixen cap a la Torre del Moro, a la zona oest del poble, l’espai del municipi més proper a la serra del Montsià.

Com ha succeït en altres pobles de la demarcació, el més probable és que els animals, que són capaços de recórrer molts quilòmetres en una sola nit, anessin a la recerca d’aigua i aliment.

«Hi ha dos hipòtesis», explica el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Ràpita, Oriol Clos, al Diari. «Una és la més probable: que no hagin trobat el que buscaven i no tornin. L’altra i menys desitjada és que sí tornin».

Siga com siga, l’episodi de moment no ha superat la categoria d’anècdota, però davant d’aquesta situació l’Ajuntament de la Ràpita ha decidit coordinar-se amb la Policia Local i el Cercle de Caçadors per estudiar quines mesures emprendre.

De fet, Clos explica que dos mesos abans de tenir lloc aquest albirament, des de la regidoria de Medi Ambient ja s’estudiava la possibilitat d’instal·lar a la serra del Montsià algunes basses d’aigua artificial, el més ben integrades al medi possible, i allunyades del nucli urbà. D’aquesta forma, els animals tindrien un abeurador i es podria evitar que baixessin fins el poble.

Ara sembla, doncs, que la mesura preventiva cobra major sentit. Cal dir que en el cas del diumenge, els animals es van deixar veure en una zona molt pròxima a la serra, però a tocar de l’N-340, per la qual cosa es tracta també d’una qüestió de seguretat.

«Estem valorant la instal·lació de basses amb el Cercle de Caçadors i no serà immediat, però sí podem dir que probablement es portaran a terme a curt termini», confirma el regidor.

De moment, però, els caçadors han sortit a camp per veure si troben indicis que delatin la presència pròxima al municipi d’aquests animals. Des del diumenge, no s’han tornat a veure més.

Comentarios

Lea También