La Ràpita reivindica els beneficis del peix per a la salut

El Fòrum Pesca Dieta Mediterrània ha deixat palesa la manca de consum de peix entre els joves i la necessitat de revertir aquesta situació, a banda de la importància d’aquest aliment de proximitat

06 abril 2019 10:16 | Actualizado a 23 abril 2019 10:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El peix és un producte cabdal dintre de la dieta mediterrània, i s’ha demostrat que és altament beneficiós per a la salut. Tanmateix, hi ha una manca important de consum entre el sector jove de la societat a Catalunya, i a la resta de l’Estat, i aquest és un problema on s’ha de posar el focus d’atenció urgentment.

Durant els dies 4 i 5 d’abril s’ha celebrat a Sant Carles de la Ràpita el Fòrum Pesca Dieta Mediterrània, una trobada tecnicocientífica, a escala internacional, que ha servit per revisar el paper del peix dintre de la dieta mediterrània i aprofundir en el seu valor gastronòmic i de salut.

Ahir, divendres, es presentaven al Museu de la Mar de l’Ebre les conclusions extretes d’aquests dos dies de congrés, i entre elles destacava la importància del consum de peix per a obtenir una salut òptima. «La gent que consumeix peix, més de 2 o 3 racions a la setmana, té menys infarts de miocardi, menys ictus, menys mortalitat global, i sobretot menys morts sobtades. I ara estem investigant també l’efecte protector del peix sobre el càncer», apuntava el doctor Ramon Estruch, de l’Hospital Clínic de Barcelona. 

D’aquesta manera, en les conclusions s’apuntava que és important consumir peix de 2 a 3 vegades a la setmana, com a mínim, i de forma variada, tant peix blau com blanc. «La gent gran ho està fent, de fet Espanya és un dels països on més peix es consumeix, però la manca de consum es troba entre la gent jove». D’aquesta manera, la línia a seguir és difondre el consum de peix entre els més joves.

Peix de la llotja
Durant el fòrum es va posar també el focus d’interès en el consum del «peix de proximitat, de llotja», tal com apuntava la consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, present en l’acte de clausura del fòrum, i com també remarcaven des de la Confraria de Pescadors de la Ràpita i de la OPP RAPITA N.º 67, organitzadors de la jornada.

Comentarios
Multimedia Diari