La Ràpita vol convertir habitatges buits en apartaments turístics

Actualment al municipi hi ha un parc de 4.200 habitatges descupats, mentre només 200 són d´ús turístic

19 mayo 2017 15:40 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita vol incentivar els propietaris d’habitatges desocupats i de segones residències perquè destinin aquests apartaments a usos turístics.

El municipi va viure un boom constructiu durant els anys de creixement econòmic i ara disposa d’un gran parc d’habitatges buits, que des del consistori es veu com una via potencial de creixement de l’oferta d’allotjaments disponibles al municipi, mentre continuen buscant inversions hoteleres.

Actualment hi ha 4.200 habitatges desocupats i segones residències a la població, mentre que al registre d’habitatges d’ús turístic consten 200 pisos, xifra que equival a unes 1.122 places. Pel que fa a les places hoteleres, es limiten a poc més de 900.

Davant aquest potencial de creixement dels pisos turístics, el govern rapitenc ja va aprovar fa uns mesos la rebaixa de la taxa de registre d’habitatges d’ús turístic, que ha passat de 150 a 50 euros, i du a terme accions informatives destinades als propietaris de pisos. En aquest marc s’ha dut a terme la jornada ‘Segones residències i habitatges desocupats: Oportunitats i reptes dels habitatges d’ús turístics’, en la que uns 50 assistents s’han assessorat sobre fiscalitat, regulació, seguretat i gestió dels habitatges d’ús turístic.

Segons detalla l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, al municipi hi ha encara marge per augmentar les places hoteleres d’una banda i fomentar l’habitatge d’ús turístic de l’altra, «conscients que ens cal avançar en les dos opcions» per incrementar les places totals d’allotjament.

La directora dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement, Mercè Miralles, ha recordat que la legalització d’aquesta oferta repercuteix en els ingressos que obtenen els ajuntaments i per tant, poden revertir-los en desenvolupament de les infraestructures turístiques. Així mateix, ha recordat que dur a terme aquesta activitat sense regularitzar, fet que comporta una competència deslleial cap a la resta d’oferta reglada, pot derivar en sancions.

Actualment hi ha al conjunt de les Terres de l’Ebre al voltant de 2.800 habitatges d’ús turístic registrats, segons dades de la Generalitat.

Comentarios
Multimedia Diari