La Sénia aprova un nou pla urbanístic adaptat al creixement real del municipi

S’han dut a terme modificacions significatives en la documentació integrant del POUM que es basen principalment en reduir la proposta d’ampliació de sòl urbà i sòl urbanitzable, i adequar les previsions urbanístiques a l’actualitat

01 octubre 2018 11:26 | Actualizado a 06 octubre 2018 19:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Sénia ha dut a terme modificacions significatives en la documentació integrant del POUM que es va aprovar inicialment l’any 2007, adaptant-se al creixement real i actual del municipi. 

L’any 2005 l’Ajuntament de la Sénia va iniciar la tramitació del Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM), que es va aprovar després, de manera inicial, al maig del 2007. L’objectiu era adequar el plantejament urbanístic vigent, modificat per últim cop l’any 1992, als múltiples canvis normatius i a la realitat urbanística i socioeconòmica.

En aquells moments, abans que s’iniciés la crisi econòmica, la Sénia preveia un creixement important des del punt de vista urbanístic i empresarial. Però, des de l’any 2005 fins a l’actualitat, la conjuntura econòmica i social del municipi i les previsions de creixement s’han reduït de manera substancial, arran de l’inici de la crisi el 2009. Això ha provocat que fos necessari adequar la proposta d’ordenació del POUM a la realitat, previsions de creixement i necessitats reals del municipi.

L’alcalde de la Sénia, Joan Moisés, explica al Diari que aquestes modificacions s’han basat també en les peticions dels propis ciutadans «que molts cops coneixen millor la situació que els mateixos tècnics d’urbanisme, en el sentit que poden donar una visió més propera», i d’acord amb les indicacions del Departament de Territori i Sostenibilitat. En aquesta línia, Moisés remarca que el POUM és un document que es pot modificar i, per tant, de la mateixa manera que ara es fan enrere perquè les previsions no han estat les que creien, es pot adaptar en qualsevol moment a la situació.

Modificacions

Aquestes modificacions es basen, principalment, en reduir considerablement la proposta d’ampliació de sòl urbà i sectors de sòl urbanitzable, i adequar les previsions urbanístiques a la realitat del territori, amb l’objectiu de poder donar una resposta àgil a les necessitats de qualsevol sector de la població i facilitar la implantació de nous usos, activitats i indústries.
Aquesta modificació ha fet necessària una nova aprovació del POUM, que es va acordar al ple de l’Ajuntament en la darrera sessió del 24 de setembre. 

La documentació completa de l’expedient es podrà consultar al Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de la Sénia o a la web municipal.
 

Comentarios
Multimedia Diari