La Sénia escalfa quatre equipaments amb biomassa forestal

El municipi forma part de la Xarxa de Calor de Proximitat que ha impulsat la Diputació

22 marzo 2021 10:10 | Actualizado a 22 marzo 2021 10:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un total de quatre equipaments municipals de la Sénia ja s’escalfen amb biomassa forestal gràcies a la posada en funcionament d’una xarxa de calor impulsada per la Diputació de Tarragona. Es tracta dels edificis nou i vell de l’Escola Jaume I, de la Llar d’infants i de l’edifici que comparteixen el menjador escolar i el centre de rehabilitació del municipi. La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va visitar el passat cap de setmana les instal·lacions.

La nova xarxa de calor permetrà als quatre equipaments disposar d’aigua calenta per calefacció durant tot l’any gràcies al funcionament d’una caldera de biomassa que s’ha instal·lat en un solar que es troba entre la Llar d’infants i el menjador de l’escola amb una potència de 200 Kw. Les obres de la xarxa de la Sénia, que es van dur a terme durant el 2020, han suposat una inversió de 263.548 euros. L’estalvi econòmic serà, aproximadament, de 15.000 euros anuals, respecte a la despesa actual. A nivell ambiental, el funcionament de les instal·lacions permetrà una reducció d’emissions de 40 Tn de CO2 l’any. A més, l’ús de l’estella forestal com a combustible permet revaloritzar els productes que resulten de la gestió forestal sostenible.

«Amb la tria de la biomassa com a energia renovable s’afavoreix la dinamització del sector forestal i l’impuls de l’economia circular dels territoris rurals o d’interior», remarca la presidenta de la Diputació.

Comentarios
Multimedia Diari