La Sénia impulsa un front per la construcció de l’autovia A-7

La consideren una carretera bàsica per al desenvolupament econòmic i industrial de l’interior del Montsià i el Baix Ebre, a més de millorar les connexions amb el nord de Castelló

04 diciembre 2018 09:58 | Actualizado a 05 diciembre 2018 11:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de la Sénia ha aprovat una moció, impulsada per tots els grups municipals, en la que reivindica l’execució de les obres de l’autovia A-7 al seu pas per les Terres de l’Ebre. Vol ser un primer pas per a un front comú d’ajuntaments i consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià, i també del nord de la província de Castelló,  per reclamar aquesta infraestructura, planificada des de fa més d’una dècada però que continua sense concretar-se, i que consideren bàsica «per al desenvolupament econòmic i industrial del territori de l’interior». 

Concretament, es reclama al Ministeri de Foment una dotació econòmica suficient als pressupostos de l’any que ve per a redactar el projecte definitiu de l’autovia A-7 Castelló-l’Hospitalet de l’Infant, en els subtrams la Jana (Baix Maestrat)-el Perelló i el Perelló-l’Hospitalet de l’Infant, i procedir a la seva execució al més aviat possible.   

Per a la Sénia resulta una infraestructura bàsica, per connectar el municipi, la seva indústria (principalment del moble) i els seus establiments, tant amb Catalunya com amb la Comunitat Valenciana. 

Així, la moció, a més del consens polític, compta amb el suport de les associacions d’empresaris i comerciants locals. 
Segons l’estudi informatiu aprovat de forma definitiva per Foment l’any 2014, el subtram de l’A-7 passa pels termes de la Jana, Traiguera i Sant Rafael del Riu a la demarcació de Castelló, i Ulldecona, Godall, la Galera, Santa Bàrbara, Tortosa, l’Aldea, Camarles i l’Ampolla fins al Perelló a les Terres de l’Ebre. Segons aquell estudi, es preveu una autovia formada per dues calçades, cadascuna amb dos carrils de 3,5 metres, flanquejades per vorals exteriors de 2,5 metres i d’interiors d’1 metre, i separades per una mitjana, de 4 metres.

Alguns sectors, entre ells diversos grups ecologistes, han afirmat que l’acabament futur de la concessió de l’autopista AP-7 fa innecessària la construcció d’aquesta autovia. 

Per contra, l’alcalde de la Sénia, Joan Moisès,  remarca que es tracta d’una via complementària a les que discorren per la costa, com l’autopista AP-7 i l’N-340, amb finalitats diferents. «Al litoral ja ha connexions viàries i ferroviàries que han permès el seu desenvolupament, en especial del turisme, ara toca desenvolupar els  territoris d’interior, pel bé del reequilibri territorial». 

La demanda s’ha reactivat arran de la concreció d’un petit tram de l’A-7 al nord de la demarcació de Tarragona, d’uns 5 quilòmetres entre la Móra i l’entrada a l’autopista a Torredembarra, que es preveu iniciar l’any que ve. 
La moció aprovada per l’Ajuntament de la Sénia demana també a l’Estat la gratuïtat de l’autopista AP-7 per als vehicles que entrin i surtin entre els peatges de Vinaròs-Ulldecona-Alcanar i el de l’Hospitalet de l’Infant, mentre no es posi en funcionament l’autovia al seu pas per les Terres de l’Ebre. El text es farà arribar als municipis ebrencs i valencians afectats pel traçat de l’autovia i als consells comarcals del Baix Ebre i Montsià perquè s’hi adhereixin i «fer així més força davant del Ministeri de Foment». 

El subdelegat del Govern a Tarragona, el tortosí Joan Sabaté, ja s’ha compromès a treballar amb el Ministeri per donar l’impuls definitiu a la construcció de l’autovia A-7, a parer seu també estratègica per al territori, però primer afirma que s’haurà de posar al dia l’estudi d’impacte ambiental. 

Comentarios
Multimedia Diari