La Sénia inaugura el Centre d’Aviació Històrica

El municipi porta a terme la VII Diada del Camp d’Aviació per reivindicar aquest espai històric de la Guerra Civil

17 septiembre 2017 14:49 | Actualizado a 19 septiembre 2017 14:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest dissabte la Sénia va celebrar la VII Diada Commemorativa del Camp d’Aviació, que es porta a terme cada setembre per tal de reivindicar aquest espai històric del municipi tan vinculat a la Guerra Civil.

El Camp d’Aviació de la Sénia va ser un dels aeròdroms militars més importants durant la Guerra Civil Espanyola gràcies a la seva ubicació estratègica. Tant la Legió Còndor alemanya com l’aviació republicana el van utilitzar durant la contesa.

El camp d’aviació està situat a la partida dels Plans, a uns 2,5 km a l’est del poble. S’hi accedeix des de la carretera de la Sénia-Ulldecona (TV-3319) i ofereix visites guiades. També es pot visitar el centre d’interpretació, situat a l’antiga casa de comandament, i un refugi antiaeri molt ben conservat just a la vora.

Precisament aquest dissabte els participants de la jornada, nombrosos, van poder participar al matí en la visita aèria a càrrec de diversos aeroclubs i en uns actes de recreació històrica a càrrec de l’Exèrcit de l’Ebre. Durant la diada també hi havia parades d’artesans i productes de proximitat, així com exposició i venda de material militaria. La jornada va servir perquè els visitants poguessen conèixer el camp i el refugi antiaeri de primera mà.

Com a novetat, enguany s’ha celebrat la primera Concentració de Vehicles Militars Històrics, que dura fins avui, amb una ruta de les 10 a les 13 hores i que finalitzarà amb un dinar de comiat.

Enguany a més a més, en el decurs de la jornada també es va inaugurar el nou Centre d’Aviació Històrica de La Sénia. Es tracta d’una nau d’uns mil metres quadrats, situada a la carretera de Santa Bàrbara, que permet veure com eren alguns dels avions que van combatre durant la Guerra Civil i que van estar al Camp d’Aviació de la Sénia.

L’equipament vol ser un museu dinàmic i alhora taller que permetrà als visitants fer-se una idea més real de com eren aquells aparells. El Camp d’Aviació i el nou Centre d’Aviació Històrica es volen constituir com un pol d’atracció turístic per seguir potenciant aquest sector al poble. Per concloure la jornada, també va tenir lloc la presentació del llibre El diario de Peter Brill, de Laureano Clavero, al Centre Marcel·lí Domingo.

Comentarios
Multimedia Diari