La Sénia reclama l’obertura del seu CAP les 24 hores

L’alcalde demana que hi haja un equip mèdic al centre durant tot el dia, i la setmana que ve es reunirà amb la directora territorial de Salut

30 mayo 2020 09:50 | Actualizado a 06 junio 2020 14:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde de la Sénia, José Ramon Bellaubí, ha fet arribar a la directora territorial de Salut, Mar Lleixà, una carta on demana el retorn dels serveis del Centre d’Atenció Primària de la Sénia, i un equip mèdic, format per un metge i un infermer, les 24 hores. El batlle reclama que un cop millore la situació de la crisi sanitària es retorne al poble els serveis que han deixat de funcionar durant la pandèmia.

«Des del primer moment, hem entès i respectat la decisió de reorganitzar els centres d’atenció primària per tal de centralitzar les diferents necessitats, però actualment creiem que és necessària una nova reorganització, retornant al poble els serveis que ha deixat de donar durant aquests mesos. Amb una població de gairebé 6.000 habitants, la Sénia compta amb un nombre molt alt de persones que requereixen els serveis del centre d’atenció primària, més enllà de les necessitats generades per la Covid-19», expressa l’alcalde.

El municipi demana, així, reactivar l’assistència presencial als centres sanitaris al més aviat possible, «tornant a reprogramar visites no urgents i dissenyant circuits clars de circulació interna perquè els afectats per la Covid-19 no es creuin amb altres usuaris. Així mateix, sol·licitem la presència d’un equip sanitari format per metge o metgessa i infermer o infermera durant les 24 hores del dia, per tal de garantir el servei en cas d’urgència».

Segons expressa el batlle al Diari, els veïns de la Sénia «estan disgustats, perquè no entenen com Ulldecona per exemple té els serveis i la Sénia, no». Bellaubí insisteix que es va comprendre la reorganització dels CAPs en el seu moment per protegir els professionals sanitaris, «però ara avancem ja cap a una nova normalitat, i, complint amb totes les mesures de seguretat, cribatges i àrees segures, creiem que un municipi com el nostre mereix una atenció les 24 hores».

A la carta, se sol·licita «crear un espai d’assistència segur per als professionals que atenen altres patologies al CAP, per tal que puguin tornar a realitzar la seva feina amb garanties i sense posar en risc la seva salut, i fer que el Departament de Salut garanteixi els recursos humans i materials suficients per no col·lapsar els equips d’atenció primària. El cas de les Terres de l’Ebre és especialment flagrant, amb el tancament d’un 75% dels centres d’assistència».

Dimecres que ve es procedirà a la presentació d’aquesta reivindicació al Consell d’Alcaldes del Montsià, al qual també assitirà la directora territorial de Salut, Mar Lleixà.

Per la seua banda, fonts de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre han respost que «no es tracta d’obrir CAPs i consultoris sense més, l’objectiu és resoldre el problema de cada persona, atendre les seves necessitats de la forma en què el professional ho consideri, amb les mesures de protecció necessàries». Per a això és «imprescindible» mantenir i reforçar les iniciatives i bones pràctiques «que ens han ajudat en els moments més durs, el retorn és un retorn a una nova realitat diferent de l’anterior escenari, igual que ens passa a nivell social; cal entendre que les nostres vides han canviat». Salut insisteix que la prioritat és «continuar mantenint la qualitat assistencial, responent i atenent a les necessitats de salut de la població, però ho hem de fer diferent, cal mantenir la seguretat, les coses no podran ser igual que abans, tenim reptes i a la vegada oportunitats de ser més resolutius i fins i tot fer les coses millor».

Comentarios
Multimedia Diari