La Sénia reparteix 800 plats del típic recapte en una gran diada

Conclou la 14a Fira Gastronòmica, celebrada el cap de setmana, amb un augment del nombre de visitants forans

09 mayo 2017 11:13 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Uns 800 comensals van poder degustar ahir el típic recapte en el marc de la 35a Diada del Recapte de la Sénia.

A diferència de l’any passat que va fer mal temps i l’esdeveniment va haver de desplaçar-se del parc municipal al pavelló esportiu, ahir la jornada va estar marcada per un temps esplèndid, i l’ombra dels plataners del parc garantia un ambient ideal per gaudir de l’àpat. 

"Ha sortit molt bo i els nostres cuiners del poble, que són qui l’han preparat, s’hi han esforçat molt", valorava en acabar l’àpat l’alcalde de la Sénia, Joan Moisés. El recapte és un plat tan tradicional de la Sénia com consistent: conté fesols, patata, cardo, pastanaga, alls tendres, xoriço, botifarra, morro i una pota de porc. 

L’alcalde fa una valoració positiva del cap de setmana, quan ha tingut lloc la 14a edició de la Fira Gastronòmica de la Sénia. La fira té lloc el cap de setmana vinculat a la Diada de Sant Gregori, que se celebra el dilluns més proper al dia 9 de maig. Aquest Sant, considerat protector dels animals danyosos, és copatró de la Sénia. Amb la diada festiva, es fa compliment del vot fet per la vila arran de la plaga de llagosta que va assolar la comarca a la segona meitat del segle XVII. En un principi, era típic ballar una dansa de tipus processional amb música de dolçaina i tabal, però des de fa 35 anys l’Ajuntament organitza una menjada popular oferint les dues mostres gastronòmiques més típiques del poble, l’olla de recapte i el pastisset, recordant el repartiment de menjar que es feia entre els pobres i captaires en temps passats.

La fira és un esdeveniment dedicat a la gastronomia popular on, a més de la participació d’expositors d’aliments, també s’hi representen oficis tradicionals i s’hi realitzen espectacles diversos per tot el nucli antic de la vila (concursos, tallers gastronòmics i exhibicions culinàries i actuacions musicals com un gran concert el divendres a la nit).

En el marc de la fira també s’ha celebrat la ruta de tapes i les curses de cavalls. "Enguany hem notat la presència de visitants de fora", apunta Moisés. La fira va ser inaugurada pel conseller d’Empresa, Jordi Baiget. "Hem estat parlant amb ell per fer una aposta per la venda online i perquè hem d’obrir-nos a nous mercats", detalla l’alcalde. El conseller també va visitar Plásticos Kira.

Comentarios
Multimedia Diari