La Setmana Santa de Tortosa es consolida com a actiu turístic

L’Ajuntament i les confraries presenten un programa amb actes religiosos, tradicionals i culturals per atraure cada any més visitants

02 abril 2019 09:31 | Actualizado a 02 abril 2019 09:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

S’inicien, un any més, els preparatius de la Setmana Santa de Tortosa, esdeveniment que busca atreure tots els veïns de la ciutat i també els forans. 

L’acte de presentació es va fer al Centre d’Interpretació de la Setmana Santa, el que més comunament és l’església de Sant Antoni Abat, estretament lligada a la Confraria dels Pagesos i la més antiga de Tortosa. Des del 2009 el temple acull el Centre d’Interpretació de la Setmana Santa, el primer museu de passos català: «aquest espai està reservat tot l’any per tindre aquests passos com a obres d’art» explicava l’alcaldessa, Meritxell Roigé. 

I és que la Setmana Santa tortosina és una de les «més importants del país», tal com ha destacat l’alcaldessa, Meritxell Roigé ahir a la presentació. Roigé continuava explicant que «pel que fa a la processó de Diumenge de Rams, quant a història i participació, és de les més destacades de Catalunya». Així doncs, el consistori no busca atreure únicament fidels, sinó fer-la com un reclam turístic. «Trobem a la ciutat un gran nombre de visitants, i és perquè aquí se celebra d’una forma molt especial i amb una implicació molt especial de tota la ciutadania», remarcava l’alcaldessa. Per aquest motiu, a banda de les activitats tradicionals i religioses, també n’hi ha de culturals. Els nens també són un gran al·licient d’aquesta celebració i des del consistori com l’associació de confraries volen «fer-los partícips» d’aquest esdeveniment, perquè «la coneguin des de ben petits», com explicava l’alcaldessa i la presidenta de l’Agrupació de Confraries, Cinta Fontanet Ramírez. Per aquest motiu, cada any s’organitza un concurs de dibuix de la Setmana Santa i el dimarts 15 podran gaudir d’un taller infantil al Patronat Escolar Obres de la Sagrada Família. 

Enguany, la celebració, a més, coincideix amb diferents aniversaris, com els 40 anys de l’Agrupació de Confraries de Setmana Santa. Per aquest motiu, celebraran un conjunt d’actes aquesta Setmana Santa per commemorar-ho que duraran tot l’any i fins a la de l’any vinent. Compleixen 20 anys també «el Pas de la Verge de les Angoixes, els tambors de la Sang i el Pas del Despullament de la Confraria del Sagrat Cor de Jesús», explicava Roigé, els quals tindran actes de reconeixement. I per últim, i no menys important, 360 anys també compleix la Confraria del Sant Crist de la Puríssima. 

La Processó del Diumenge de Rams, el 14 d’abril, començarà a les vuit de la tarda i el seu recorregut serà el mateix dels anys anteriors. Començant per la plaça de la Cinta i acabant al carrer Montcada, a la plaça dels Dolors. La Processó del Silenci en canvi, que es realitza el Dijous Sant, 18 d’abril, a les dotze de la nit, canviarà el seu recorregut: «Sortirem de la plaça de la Immaculada, anirem pel carrer Jaume Tio i llavors continuarem fent el mateix recorregut» però no acabarà «a la plaça de l’Àngel, sinó que continuarà pel carrer Montcada fins a la plaça dels Dolors», explicava Cinta Fontanet. 

I és que torna, un any més, la Setmana Santa de Tortosa i com concloïa Roigé: «cada any, des del consistori estem més orgullosos de la nostra celebració».

Comentarios
Multimedia Diari