La Taula del Sénia mostra les oliveres als ponents de la llei

La Mancomunitat Taula del Sénia i l’Associació Territori Sénia van organitzar una visita perquè els diputats coneguessin el territori

01 agosto 2020 08:59 | Actualizado a 01 agosto 2020 09:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Alguns dels diputats que van votar a favor de la Llei de protecció, conservació i posada en valor de les oliveres mil·lenàries van visitar les oliveres del Territori del Sénia, aquest divendres. Convidats per la Mancomunitat Taula del Sénia i l’Associació Territori Sénia, van assistir a la visita el ponent de Ciutadans, Francisco Domínguez Serrano; la de Junts per Catalunya, Montserrat Macià Gou; la diputada d’Esquerra Republicana, Irene Fornós Curto;, i el del grup dels Socialistes i Units, Jordi Terrades Santacreu. En l’acte també va participar el president de la Mancomunitat i la gerent, així com el president de l’Associació i l’alcaldessa d’Ulldecona.

En l’acte, que es va allargar durant tot el matí de divendres, van poder visitar el Museu natural d’oliveres mil·lenàries d’Arion, ubicat a Ulldecona i el Museu de la vida a la plana de Santa Bàrbara per acabar amb una visita al molí d’oli de la Cooperativa agrícola de Godall on, per cloure l’activitat, van realitzar un tast d’olis de la zona.

Aprovació de la llei
El passat 3 de juny, el Parlament de Catalunya va aprovar per 122 vots a favor, cap en contra i 12 abstencions la «Llei 6/2020 de protecció, conservació i posada en valor de les oliveres i els oliverars monumentals a Catalunya», la primera Llei que obliga el Govern a pressupostar anualment una partida suficient per a la seva protecció, conservació i reivindicació com a atractiu natural.

Comentarios
Multimedia Diari