La Terra Alta aposta per convertir-se en destinació referent de cicloturisme

S’han creat nous circuits amb BTT, rutes amb camins més pronunciats i per carretera, per complementar l’oferta de la Via Verda

22 octubre 2018 08:56 | Actualizado a 23 octubre 2018 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El potencial i la força del Cicloturisme a la Terra Alta augmenta cada cop més, de tal manera que la comarca treballa per esdevenir-se com una destinació de referència per a la pràctica del cicloturisme a Catalunya. A causa de les característiques de l’entorn i la bellesa del paisatge, el Consell Comarcal, juntament amb les entitats vinculades al món de la bicicleta i els empresaris del sector turístic de la comarca, han creat el projecte ‘Cicloturisme a la Terra Alta’. 

El president del Consell Comarcal, Carles Luz, explica que aquesta iniciativa respon a les peticions dels cicloturistes, que recurrentment demanen «més quilometres de rutes i més desnivell de dificultat que la Via Verda».

La Via Verda és una destinació de turisme familiar amb un gran èxit i consolidació a la comarca; un dels grans punts d’atracció de la Terra Alta, molt concorreguda amb uns 50.000 visitants anuals.

Tot i això, des de la comarca s’han adonat que es queda curta per a la gran demanda de cicloturisme que hi ha a la zona. Per aquest motiu, amb aquest nou projecte s’han creat noves rutes segmentades per a diferents tipologies d’usuaris. Per tant, ara, a banda de la via verda, ofereixen rutes amb BTT, rutes amb camins més pronunciats i cicloturisme de carretera. «Tenim actius i demanda creixent, per tant, s’havia de fer», remarca Luz.

Divendres a la tarda es va presentar a Gandesa aquesta nova iniciativa. Per tal de donar a conèixer la nova oferta de la Terra Alta, s’han creat una sèrie de vídeos promocionals i guies en paper. 

Els treballs realitzats per al projecte s’han basat en la creació d’una guia en paper, vinculant el cicloturisme als actius turístics de la comarca, editada en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès); la readaptació del portal de turisme de la Terra Alta, amb un espai per al cicloturisme on es pot descarregar la informació i les imatges de les diferents rutes cicloturistes i visualitzar les empreses adaptades, i un vídeo general i tres espots diferenciant les rutes de BTT (oci i vacances), les adaptades al públic familiar i les de ciclisme de carretera.

Les nou rutes que s’han presentat s’adrecen al turisme de bicicleta de caràcter familiar (la via verda, 23 km de nivell bàsic); als ciclistes de BBT, que empren la bicicleta per oci i durant les vacances, amb les rutes ‘Pedalant entre vinyes (55 km, nivell moderat), ‘Camins de romeries per les ermites’ (58 km, nivell avançat), ‘Pels espais de la batalla de l’Ebre’ (51 km, nivell avançat), la ‘Gran volta a la Terra Alta’ (182 km, nivell avançat), i ‘Terra Alta extrem’ (221 km per a ciclistes experts), i als amants del ciclisme de carretera, amb la ‘Ruta de l’oli’ (160 km, nivell moderat), la ‘Clàssica Terra Alta 1’ (68 km, nivell avançat) i ‘Clàssica Terra Alta 2’ (119 km, nivell avançat). 

A banda de les rutes, el projecte ha previst l’adaptació de disset establiments turístics d’allotjament a les necessitats del turista del pedal, mitjançant un procés consensuat amb els representants del sector privat que ha determinat els requisits que han de complir les empreses que es vulguin adherir a ‘Cicloturisme Terra Alta’.

Comentarios
Multimedia Diari