La Terra Alta aposta per l’enoturisme amb la Ruta del Vi

La DO reuneix cellers, Consell Comarcal, Patronat de Turisme i representants de l’hosteleria i la restauració de la comarca per impulsar noves visites i activitats al voltant del món del vi

02 septiembre 2020 19:20 | Actualizado a 04 septiembre 2020 10:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest estiu marcat per la pandèmia de Covid-19 ha reforçat el turisme d’interior a les Terres de l’Ebre, amb una oferta variada d’activitats de natura, culturals i també d’enoturisme en el cas de la comarca de la Terra Alta. En aquest àmbit, la Denominació d’Origen Terra Alta treballa per consolidar la Ruta del Vi, la qual va rebre l’exercici passat 34.200 visitants que es van interessar per alguna de les 64 activitats ofertes, amb temàtiques diverses però on el gran protagonisme va ser per les visites a cellers i els tastos guiats, oferts fins en set idiomes diferents: català, castellà, anglès, francès, rus, italià i alemany. Entre altres propostes, la Ruta del Vi creada al 2019 i a la que ara es vol donar l’impuls definitiu compta també amb recorreguts per les vinyes, o rutes amb degustacions pels espais de la batalla de l’Ebre.

La fita ara és millorar aquesta oferta i incrementar així el nombre de visitants que aposten per l’enoturisme a la Terra Alta, no només procedents de Catalunya sinó també a nivell internacional.

Amb aquest objectiu va tenir lloc ahir a Gandesa la primer reunió de la Taula de l’Enoturisme de la Terra Alta, integrada tant pel sector públic com privat, amb representació de la DO Terra Alta, els seus cellers, el Consell Comarcal, el Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre i representants de l’hoteleria i la restauració de la zona. S’hi van definir les primeres línies d’actuació per a l’exercici 2020/2021, que passen en primer terme per la creació d’una identitat gràfica pròpia i l’aposta per actes digitals, per tal de complir amb els protocols establerts a conseqüència de la crisi sanitària.

El projecte està liderat per la DO Terra Alta. El president del Consell Regulador, Joan Arrufí, destaca la importància d’haver unit els sectors de la comarca en aquesta iniciativa. «La Terra Alta és el celler de les Terres de l’Ebre i tenim molt a oferir», afirma. L’objectiu és que els turistes que arriben al territori, i també al Camp de Tarragona o el nord de Castelló, tinguin com a visita obligada una estada o experiència als cellers terraltins, amb tastos i d’altres activitats. Per al president de la DO, el turisme ha de ser una vessant més del negoci de la seixantena de cellers associats de la comarca.

La propera trobada de la Taula d’Enoturisme de la Terra Alta tindrà lloc a l’octubre, després de la verema, per tal de donar forma ja a noves activitats i propostes.

Una verema atípica marcada per la Covid-19 
Precisament aquests dies el sector està immers en la verema, marcada enguany pel coronavirus. Així, s’han implementat les corresponents mesures de seguretat sanitària i s’han contractat menys temporers, uns 200 en el conjunt de la comarca. Segons detallen des de la DO, enguany la producció s’estima que serà d’uns 30 milions de quilos de raïm, el que suposa un descens d’entre el 25 i el 30 per cent del que és habitual arran de l’afectació del fong del míldiu. «La qualitat serà molt interessant», segons detalla Arrufí, ja que la pluviometria ha permès que la planta no pateixi i la maduració sigui més lenta. 

Comentarios
Multimedia Diari