La Terra Alta crea una borsa de treball per al sector agrícola i ramader

Es volen oferir sortides laborals a les persones que s'han quedat a l'atur per la crisi del coronavirus

22 abril 2020 09:06 | Actualizado a 22 abril 2020 09:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha activat una borsa de treball «exclusiva» per al sector agrícola i ramader de la comarca. Funcionarà en paral·lel a la genèrica, que gestiona l’àrea de Joventut, i es coordinarà des de l’àrea d’Empresa. També s’obrirà als joves interessats en les ofertes que s’hi publiquin a través del dispositiu d’ocupació juvenil i el d’inserció del programa Treball a les 7 Comarques. 
Els sectors de la pagesia i la ramaderia s’havien mostrat preocupats per la falta de personal per poder executar, «en condicions i de manera imminent», les activitats agrícoles per a les quals es contractaven temporers de fora i que es poden suplir, amb aquesta eina, amb persones a l’atur per la crisi de la covid-19.
La nova borsa de treball seguirà les normes de confinament, intentant reduir el nombre de desplaçaments de persones que vagin a treballar de fora de Terra Alta. Per optar a les ofertes de feina que vagin incorporant pagesos i ramaders no cal aportar cap currículum. S’hi hauran d’especificar-hi dades que poden ser interessants per a la feina que s’hagi de desenvolupar en aquests sectors.
El Consell Comarcal traslladarà als pagesos i ramaders les dades de les persones interessades i decidiran a qui contracten. També s’encarregaran de la contractació laboral i a través del sindicat que els representi o de la gestoria amb qui treballin, duran a terme els tràmits legals contractuals. L’ens comarcal aconsella que se segueixi el conveni del camp i es faci cas en tot moment de les instruccions que marqui el Procicat a les feines i les mesures de seguretat que cal tenir en compte.Les persones que tinguin dificultats o no disposin dels coneixements digitals necessaris per accedir a la borsa de treball es poden posar en contacte amb el Consell Comarcal de la Terra Alta de manera telefònica.
«Aquesta borsa de treball es crea per donar suport a la pagesia de la comarca, que necessita personal per continuar la seva feina. I també per donar una opció de feina a totes aquelles persones que s’han quedat a l’atur arran de la crisi del coronavirus, que no poden dur a terme la seva activitat habitual i que necessiten ingressos econòmics», afirma la presidenta del Consell, Neus Sanromà. 

Comentarios
Multimedia Diari