La Terra Alta exposa a Torra la inquietud dels parcs eòlics

El president Quim Torra va visitar ahir la Terra Alta, on va presidir el Consell d’Alcaldes, que van traslladar-li, entre d’altres, la necessitat de millorar les telecomunicacions a la comarca

04 enero 2019 11:21 | Actualizado a 21 febrero 2019 16:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La DO Terra Alta i entitats socials i empresarials de la comarca es van reunir ahir amb el president de la Generalitat Quim Torra per exposar-li la preocupació del territori envers la massificació eòlica que està vivint la comarca. La reunió se celebrà dues setmanes després de la trobada amb la Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, per traslladar la mateixa inquietud.

 Els representants van expressar al president la seua preocupació envers la massificació eòlica que viu la comarca, un territori que precisament fomenta  i creix envers el turisme rural i ecològic. Els representants van demanar la paralització de les tres noves centrals eòliques projectades a la Terra Alta, que tot i comptar només amb poc més del 0,15% de la població catalana, produeix el 25% de la energia eòlica de tot el país. 

El president va escoltar la reivindicació del territori, que produeix el 25% d’energia eòlica

«La DO, hotelers, restauradors,  entitats socials i des de fa poc també alcaldes i polítics li hem traslladat la nostra preocupació al president. El president ha empomat aquesta reivindicació i l’ha entès», va valorar ahir per la tarda el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz. «El president s’ha mostrat molt receptiu i es buscaran noves fórmules».

Consell d’Alcaldes

El president Quim Torra també va presidir ahir a la tarda el Consell d’alcaldes de la Terra Alta. En el mateix hi participà la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. Són diversos els temes que es van abordar i que afecten la comarca, com ara el despoblament que viu la Terra Alta, com molts altres territoris principalment rurals. 

«La visita del president ha anat molt bé», valorava el president del Consell, Carles Luz, tot just després de celebrar-se. «El president s’ha mostrat molt receptiu i ha pres nota de tot, ja que és també una persona que ve de comarques i que entén la transversalitat del nostre país». 
En aquest sentit els alcaldes li exposaren la necessitat d’unes millors comunicacions i telecomunicacions per als habitants i per al futur de la comarca, com la instal·lació de la fibra òptica, que només és present a Gandesa. 

«També hem parlat del sector de la salut, de la manca de metges, ja que darrerament hem tingut situacions complicades. Per sort, ara hem trobat substitucions i ha millorat la situació», enumera Luz. «Així mateix hem parlat amb el president sobre el reg de la zona dels Ports. Per a la zona oriental de la comarca ha suposat un revulsiu poder garantir el fruit, però ara tenim pendent la zona dels Ports, Horta, Arnes, Bot i Caseres, i seria important emprendre-ho». 

També es va posar damunt la taula l’accessibilitat al polígon industrial de Gandesa i la circunval·lació, entre d’altres qüestions. 
Visita oficial

Torra, que va fer ahir una visita oficial a la Terra Alta, va desplaçar-se a les poblacions d’Arnes, Horta de Sant Joan, Batea (on va inaugurar les obres d’ampliació del Celler Batea) i Gandesa per veure «com aquestes terres altes saben enfrontar-se amb els reptes de futur, cuidant el medi ambient, la terra i el turisme sostenible». El president va mostrar-se «molt content» de constatar la convivència entre tradició i modernitat a la comarca. 

«Per la República que volem, és imprescindible que des de qualsevol racó de Catalunya es puguin tirar endavant projectes de vida i professionals. Si a la Terra Alta li va bé, a Catalunya li anirà molt millor», va declarar el president Torra.

Comentarios
Multimedia Diari