La Terra Alta lluitarà amb Sardenya per acollir el concurs de garnatxes

El president de la Generalitat, Artur Mas, dóna suport des de Gandesa a la candidatura, que aspira a acollir el 2017 el concurs mundial de vins elaborat amb aquesta varietat

19 mayo 2017 22:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Terra Alta lluitarà amb l’illa de Sardenya per acollir l’edició 2017 del Concurs Mundial de Garnatxes, un esdeveniment creat fa tres anys al Rosselló francès que cada cop agafa més ressò internacional.

Després de les tres edicions organitzades a Perpinyà, l’any vinent creuarà la frontera per primer cop i es celebrarà a l’aragonesa DO Campo de Borja. Per a l’any 2017 no hi ha seu escollida però si dos territoris que han presentat candidatures fermes: Sardenya, a Itàlia, i la Terra Alta, tot i que se’n poden presentar més.

Ahir a la tarda, el Celler Cooperatiu de Gandesa va acollir un gran acte de presentació i suport de la candidatura terraltenca, amb la presència de gran part dels cellers de la DO Terra Alta, polítics locals, restaurants, propietaris d’allotjaments i d’altres. L’acte fou presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas, que va voler mostrar el suport institucional a la candidatura.

La candidatura està encapçalada per l’Ajuntament de Gandesa, amb el suport de la Festa del Vi de Gandesa i el Consell Reguladors de la DO Terra Alta. L’objectiu és acollir el concurs, que se celebraria durant un cap de setmana o tres dies a Gandesa.

El president de la DO, Jaume Descarrega, apunta al Diari que es tracta d’un concurs que atrau prescriptors i sommeliers de diversos països amb l’objectiu de degustar els millors vins del món elaborats amb varietat de garnatxes.

El programa inclou ponències, una nit maridatge de caràcter professional, la celebració del concurs i altres esdeveniments que es puguin organitzar. «El concurs ens permetria situar-nos com una DO de referència, no és un caprici, és una necessitat i ho hem de saber aprofitar», assegurà ahir el gerent de la DO, Jordi Rius.

El president del Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló, Fabrice Rieu, present a Gandesa, lloà la candidatura per la voluntat mostrada, l’alta qualitat dels vins i la disposició de places d’allotjament. Tot i això no la va donar per guanyadora i apuntà que hi ha altres candidats.

Mas remarcà l’esforç dut a la comarca en els últims anys i l’ambició en afrontar ara aquest nou repte. L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, recordà que es treballa en la candidatura des de fa dos anys i que el suport de la Generalitat la converteix en un «esdeveniment de país».

Comentarios
Multimedia Diari