La Terra Alta mostra els seus millors vins

La Nit de les Garnatxes Blanques reuneix més de 400 persones a l'inici de la Festa del Vi de Gandesa

19 mayo 2017 17:35 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Cellers de la DOTerra Alta, enòlegs i amants del vi en general tenen una cita aquest cap de setmana a Gandesa. La 29 edició de la Festa del Vi va arrencar divendres amb el pregó de l’actor Ivan Massagué, el dictamen del concurs de vins i la Nit de les Garnatxes Blanques. Més de 400 persones van prendre part en aquesta iniciativa que vol potenciar els vins d’aquesta varietat típica de la comarca de la Terra Alta. S’hi van poder degustar fins a 40 vins diferents, maridats amb les tapes selectes del Restaurant Les Moles d’Ulldecona, amb estrella Michelin.

Pel que fa als premis del Concurs de Vins DO Terra Alta 2016, el comitè de tast del Consell Regulador de la Denominació d’Origen ha reconegut Nostra Senyora del Portal com a millor vi blanc de collita; L’Abrunet Blanc pel que fa a vi blanc de garnatxa blanca Terra Alta; mentre que el premi al gran blanc Terra Alta (criança) va ser per a Somdinou Blanc Criança, i el millor blanc amb pas de fusta és Set. Estones de Mishima. Per últim, el millor vi blanc brisat de collita ha estat La Foradada.

Pel que fa als negres, el millor de collita ha estat Mas d’En Pol Negre;en la categoria de negre criança ha guanyat Torremadrina Selecció, mentre que el gran vi negre Terra Alta ha estat per a Avi Arrufí Negre.

El premi al millor vi rosat de collita ha recaigut en Vila-Closa, mentre que el premi al vi de licor ha estat per al Clot d’Encís Ranci. Un total de 123 vins de fins a 25 cellers participava enguany en el concurs.

Aquests i altres vins encara es poden degustar avui a la carpa instal·lada a la Rambla Democràcia. Al migdia hi haurà un tast comentat de vins, al qual seguirà un dinar popular amb la clotxa de protagonista.

El president del Consell Regulador de la DOTerra Alta, Joan Arrufí, destaca al Diari que la Festa del Vi de Gandesa és una cita plenament consolidada a nivell professional i popular, «i la festa més potent que hi ha actualment a la comarca».

Comentarios
Multimedia Diari