La Terra Alta ofereix 200 experiències turístiques

El Consell Comarcal reuneix en un catàleg totes les iniciatives, públiques i privades

18 enero 2022 19:40 | Actualizado a 19 enero 2022 06:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fer barranquisme per rius de muntanya; conèixer els espais de la batalla de l’Ebre; visitar els cellers de la Denominació d’Origen i degustar els seus vins, o recórrer en bicicleta la Via Verda de la Val de Zafán, gaudint dels seus paisatges espectaculars. Són algunes de les 200 experiències turístiques que ofereix la comarca de la Terra Alta al llarg de tot l’any i que ara s’han recollit en un catàleg. Es tracta d’una feina duta a terme pels tècnics de turisme del Consell Comarcal de la Terra Alta, per reunir totes les propostes i activitats, impulsades tant per ens públics com per empreses privades, en cicloturisme, cultura i patrimoni, enoturisme, estades i experiències, memòria històrica, oleoturisme, senderisme, turisme actiu i zones de bany a la natura.

D’aquesta manera, es pot consultar en un únic lloc, la web ww.terra-alta.org, tota l’oferta de lleure que fins ara es presentava dispersa per les diferents pàgines web i xarxes socials dels agents turístics comarcals.

Les experiències recollides es poden consultar en tres suports diferents: en format electrònic, que permet una actualització constant; en el llibre presentat ahir a l’església del Poble Vell de Corbera d’Ebre, pensat especialment per a agències i touroperadors; o també en uns flyers de promoció destinats a una distribució massiva, perquè la gent els pugui agafar i consultar el codi QR que porten imprès i que els portarà al catàleg d’experiències. «A més, també preparem una altra edició destinada a allotjaments en format de fitxes perquè els visitants les puguin consultar i puguin decidir quines activitats volen realitzar», explicà Ramon Rius, tècnic de turisme del Consell Comarcal.

Així, el catàleg s’entèn com un element bàsic per a la promoció del turisme terraltí i com una eina que ha d’ajudar a la recuperació definitiva del sector, per reactivar-lo un cop superada la situació actual per la pandèmia de la Covid-19. Així, posiciona la Terra Alta com un indret amb grans possibilitats per realitzar experiències turístiques durant tot l’any, fet que contribueix a la desestacionalització.

«Cal agrair a l’equip tècnic la feina que ha fet per recollir totes aquestes experiències i també la participació de tots els sectors implicats que assisteixen a les taules de turisme que convoquem de forma constant», afirmà ahir la presidenta del Consell Comarcal, Neus Sanromà, en la presentació. «Entre tots hem de tirar endavant el sector, que és molt transversal ja que tenim una comarca amb molt potencial. Intentem arribar al màxim de sectors possibles sempre pensant en un turisme de qualitat i posant en valor tot el patrimoni històric i natural que tenim», afegí.

El delegat del Govern, Albert Salvadó, va destacar la col·laboració público-privada en la iniciativa. «Unes polítiques públiques ben fetes han de servir per a això, per sumar i per facilitar totes les activitats que consoliden un model turístic com el nostre, amb el qual podem competir als mercats perquè posa en valor allò que és nostre, una destinació turística molt arrelada al medi rural i a l’entorn natural però també a la gastronomia i al producte agroalimentari», afirmà.

Fires

Avui mateix diferents representants del Consell de la Terra Alta assistiran a la Fira Internacional de Turisme FITUR a Madrid, on donaran a conèixer les propostes recollides al catàleg d’experiències des de l’estand de les Terres de l’Ebre. A més, està previst que també assisteixin a la Fira Internacional de Turisme de Navarra i a la fira turística B-Travel, a Barcelona.

Comentarios
Multimedia Diari