La Terra Alta reactiva l’Associació de Restauradors

L’entitat treballarà amb un calendari d’activitats gastronòmiques i per formar part dels paquets turístics

25 enero 2022 18:10 | Actualizado a 26 enero 2022 06:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Faltaven els restaurants per completar un projecte de desenvolupament turístic molt ambiciós a la Terra Alta i s’ha reactivat i rellançat l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de la comarca, creada el 1999, amb una nova junta i una nova presidenta, Anna Miralles, del Restaurant Miralles d’Horta de Sant Joan. Treballaran de la mà del sector primari, amb les denominacions d’origen de l’oli i el vi al capdavant, els allotjaments i la resta d’empreses turístiques. Els restauradors volen oferir un calendari potent d’activitats gastronòmiques, començat per reprendre les jornades del corder, i sumar els negocis d’hostaleria en els paquets i experiències turístiques de la comarca.

Com va destacar ahir la presidenta de l’AEH Terra Alta, Anna Miralles, l’entitat ha de créixer i sumar associats, però mentrestant es posa a fer feina per ser un dels eixos i actius principals del pla de desenvolupament turístic de la comarca. Després «d’anys de picar pedra» des del món del vi i l’oli, la comarca «és una terra emergent que està de moda» i s’ha «d’aprofitar». «Som una terra privilegiada i anem a treballar per aportar el nostre granet d’arena i sumar en aquest projecte que s’està impulsant a la Terra Alta», va dir Miralles.

La primera feina que tenen sobre la taula és aglutinar tot els negocis de la comarca i reactivar un calendari de jornades gastronòmiques, com la que es ja es feien del corder i que ja tenim «al forn». «Les recuperarem per treballar amb aquest producte que és molt del territori i permet treballar des de la restauració amb els allotjaments i els productors, però de jornades n’hi hauria d’haver cada mes perquè és un benefici per a tota la comarca», destacà la presidenta.

També es coordinaran per formar part de paquets turístics amb els allotjaments, «que permeten enfortir el sector de l’hostaleria» i potenciar les experiències turístiques, com va subratllar el president emèrit de l’AEH Terra Alta, Josep Montoya. «És important per a la comarca, feia falta, per l’alt valor del producte agroalimentari i el turisme i perquè el sector de la restauració i l’hostaleria realça tot aquest patrimoni», va apuntar Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta. «Són qui han d’abanderar el turisme de qualitat pel que apostem», afegí.

La presentació, ahir a Gandesa, també va comptar amb el president de la Federació d’Empresaris de l’Hostaleria de Tarragona, Francesc Pintado, i la presidenta de l’entitat a les Terres de l’Ebre, Fani Piñana.

Comentarios
Multimedia Diari