La Trobada de Gegants acull un total de 22 colles

El cap de setmana de preludi de festes de la Cinta celebrava el 60è aniversari de Nabil i Zoraida

27 agosto 2018 09:08 | Actualizado a 30 agosto 2018 10:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Enguany la tradicional Trobada de Gegants de Tortosa comptava amb una celebració especial, la de l’aniversari de la parella de gegants musulmans, Nabil i Zoraida, que enguany compleixen el seu 60è aniversari.

Ahir, diumenge al matí, 22 colles de Catalunya i el País Valencià participaven en la trobada, amb un total de 650 persones col·laborant. 

Un esdeveniment molt especial que tancava aquest cap de setmana de preludi de festes de la Cinta, juntament amb la plantada al Parc, la cercavila i la ballada dels gegants, amb la presència de les 22 colles participants, al parc municipal Teodor Gonzàlez. 

Tortosa va tenir ahir l’honor de rebre el Lleó de Barcelona que, per primer cop en els seus 594 anys d’història, va sortir a ballar, i ho va fer a Tortosa com a convidat d’honor a les festes de la Cinta amb motiu dels 60 anys de Nabil i Zoraida.

La trobada completava un cap de setmana de preludi de festes on també s’ha dut a terme el Pregó i la Presentació de Pubilles i Pubilletes.

Aquest any la pregonera va ser Anna Maria Bel, professora de dansa i fundadora de la primera escola de dansa a Tortosa, qui va oferir un discurs molt emotiu i va acompanyar les Pubilles i Pubilletes durant l’acte de presentació. 


Festes de la Cinta 2018

El pròxim dijous, 30 d’agost, es donarà el tret de sortida oficial a les festes de la Cinta 2018. Cinc dies intensos atapeïts de propostes per a tots els gustos i edats.

En aquesta edició el programa es troba farcit d’activitats del qual destaquen els concerts d’Els Catarres i de Dr. Prats, i les nits amb DJ’s, animació i música electrònica, així com el ball amb les orquestres Pensylvania i Nueva Alaska; o també el circuit de penyes i les propostes de ‘El Parc es mou!’ i la Nit Revival de la Gran Festa Imagina Ràdio, configuren la part musical de l’oferta festiva, i que es completa amb el festival Ebre Terra de Vent i amb el concert de la Banda Municipal de Música.

 El Correfoc, el Cos Iris, la caminada solidària ‘Mai caminareu sols’, els Castellers de Tortosa, els gegants i els nans i la cort de bèsties, els actes religiosos i institucionals, i les activitats al riu completen el programa.

El nano del mestre Joan Monclús

Una de les novetats d’enguany és la presentació del nou nano del seguici festiu, dedicat a la figura el mestre Joan Monclús, director de la Banda Municipal de Tortosa durant 25 anys i autor, entre altres obres, del pasdoble de Tortosa. L’acte de presentació del nano serà divendres, 31 d’agost, a les 20.30 hores, a la plaça de l’Absis. 

Cal recordar que els llibrets amb la programació ja estan disponibles i que durant aquests dies tothom està apropant-se al punt que li pertoca per recollir-lo. També està disponible online a la pàgina web de l’Ajuntament de Tortosa.  L’ajuntament n’edita 10.000 exemplars cada any, i el regidor de Festes, Domingo Tomàs, assegura que la gent es mobilitza molt per anar-lo a buscar. Un cop enviades les invitacions, en uns tres dies ja estan tots els programes recollits, fet que demostrant el gran interès de la gent que, tot i tenir els programes online i a les xarxes socials, tenen la il·lusió de tenir-lo imprès. 
 

Comentarios
Multimedia Diari