La URV aprova un pressupost de 110,68 milions d’euros

És la que ha registrat un increment més gran de la demanda en l’àmbit català. Les matrícules de primer curs augmenten un 10%

19 diciembre 2018 11:09 | Actualizado a 19 diciembre 2018 11:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell de Govern de la Universitat Rovira i Virgili, que va celebrar-se ahir al Campus Terres de l’Ebre, ha aprovat un pressupost de 110.687.257,87 milions d’euros per a l’any 2019. Aquesta xifra suposa un increment del 6,22% respecte al pressupost de 2018. 

Es preveu que el sistema públic d’universitats tingue el mateix finançament que el 2018, però la subvenció de la Generalitat serà un 5,54% superior, pels increments retributius dels anys 2018 i 2019, segons van informar ahir a la tarda la rectora María José Figueras i el director del Campus Terres de l’Ebre, Jordi Sardà. Pel que fa a la previsió d’ingressos de matrícula, aquests seran un 2,07% superior, ja que si bé es mantenen els preus del curs 2018-19, s’ha produït un increment del nombre total d’estudiants de graus i màsters aquest curs. 

Per a aquest curs, 3.672 persones han volgut començar estudis de grau de la URV, un 16% més que al curs anterior. De fet, s’han matriculat a primer curs 3.130 estudiants, un 10,2% més que el curs anterior. 

Els graus més demandats són Medicina (Reus), Infermeria (Tarragona), Psicologia (Tarragona), Fisioteràpia (Reus), Dret (Tarragona), Infermeria (Tortosa), Educació Primària (Tarragona) i Educació Social (Tarragona).
Aquest curs s’imparteixen a la universitat 49 graus, 7 són dobles graus i 6 graus s’estrenen aquest curs. 
La URV és la universitat pública catalana que ha registrat un increment més gran de la demanda, davant de la UB, la UAB i la UdG. 

En el cas dels màsters, s’ha augmentat un 9,2% respecte a l’any passat. Els estudiants internacionals de nou accés representen gairebé una tercera part sobre el total (31%), i amb una perspectiva clarament creixent. Pel que fa als estudis de doctorat, actualment la URV té 1.156 estudiants (un 60% són de l’Estat espanyol i el 40% de la resta del món).

També cal dir que un 31% dels estudiants de grau de la universitat de la demarcació són becats, així com el 17% dels alumnes de màster. 

Si s’observa la posició en el sistema universitari públic de Catalunya, la URV és la quarta universitat pel que fa a nous accés a graus, matrícula total i nombre de titulats. 

La retenció del talent al territori és una de les aspiracions de la URV. Figueras i Sardà han reconegut que encara al territori ebrenc hi ha una tendència «de voler marxar de casa i anar a Barcelona». Afirmen, així, que segons un estudi «més de la meitat d’alumnes que poden entrar a la URV marxen a Barcelona». «Volem que qui marxe ho faça conscientment. Els rànquings internacionals demostren que aquí tenim una universitat de qualitat i ho hem de seguir donant a conèixer». 

Cal dir que per primera vegada el Consell de Govern s’ha celebrat al Campus Terres de l’Ebre, a Tortosa, amb la intenció que els membres del Consell tinguen contacte amb els diferents campus de la URV. Actualment el campus ebrenc compta amb 754 estudiants (del total de 13.732 estudiants de la URV) i un centenar de professors.

Comentarios
Multimedia Diari