La URV avaluarà l'impacte econòmic del tancament de les nuclears

La Mesa d´Alcaldes de l´Energia de Catalunya treballa per esdevenir un ´ lobby de pressió en positiu´ dins del sector energètic

19 mayo 2017 17:59 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Càtedra d’Energia i Desenvolupament de la Universitat Rovira i Virgili (URV), impulsada per la Mesa dels Alcaldes de l’Energia de Catalunya (MADE) i la Diputació de Tarragona, farà l’any vinent un estudi sobre els efectes socioeconòmics del tancament de les centrals nuclears al territori. Així ho va explicar el director de MADE, Jesús Benaiges, en la jornada de debat celebrada ahir a Ascó, sota el títol ‘Energia pel futur’.

«Anem cap a un nou paradigma energètic. L’energia nuclear té els seus anys de vida com a transició cap a les renovables i el territori ha d’estar preparat per a quan es tanquin, sigui d’aquí cinc, deu o vint anys», assegurà Benaiges.

De moment, la Càtedra d’Energia i Desenvolupament ha elaborat ja una base de dades amb totes les empreses i activitats del sector de l’energia de la demarcació de Tarragona, «per tal de poder analitzar la seva evolució amb dades objectives i estadístiques», segons detallà la seva directora, Maria Llop.

En aquest sentit, l’estudi serà una eina més de MADE en la seva tasca per aconseguir que les administracions inverteixin en el territori i portar-hi noves activitats econòmiques.

La jornada d’ahir a Ascó obre una nova etapa de la Mesa dels Alcaldes de l’Energia de Catalunya, en la que es proposen com a objectiu ser presents a tots els fòrums energètics «com a lobby de pressió en positiu», apuntà Benaiges. «Com a municipis on es produeix energia tenim una veu i quelcom a dir, tant davant l’administració com de les grans empreses energètiques», afegeix el director de MADE.

També l’alcalde d’Ascó i actual president de la Mesa, Josep M. Buixeda, i la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, van alertar de la dependència de l’energia que té actualment la comarca.

Carim també va proposar que la MADE pugui «ampliar mides» i donar l’oportunitat de sumar-s’hi a tots aquells municipis que ho creguin oportú, amb l’objectiu de treballar conjuntament «en el futur energètic i el model econòmic que necessita el territori».

Actualment en formen part Ascó, Garcia, la Torre de l’Espanyol, Móra d’Ebre, Móra la Nova, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Vilalba dels Arcs.

Comentarios
Multimedia Diari