La URV coorganitzarà els Premis Mayor Zaragoza

Els Amics i Amigues de la Unesco de Tortosa lliuraran el proper 22 de maig el guardó, al qual s’han presentat 88 clipmetratges d’estudiants

11 mayo 2021 09:56 | Actualizado a 11 mayo 2021 10:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El proper 22 de maig l’Auditori Felip Pedrell acollirà el lliurament del XIVè Premi Federico Mayor Zaragoza. Sota el lema, «Salvem el planeta. Actuem ara, demà pot ser massa tard», al guardó s’hi han presentat fins a 88 vídeos o clipmetratges, molts treballats des dels centres educatius, amb la temàtica de la sostenibilitat i el consum responsable. 

Del total de vídeos, 48 provenen de les Terres de l’Ebre, però també n’hi ha de la resta de Catalunya, de València, Cantàbria i fins i tot de Nicaragua. «Els participants treballen els vídeos al centre. L’objectiu és sensibilitzar els joves sobre els problemes mediambientals i per tal que cuiden el planeta», va expressar ahir la presidenta d’Amics i Amigues de la UNESCO, Consol Sagrera.

Així, s’atorgaran 15 premis i 4 accèssits amb una dotació de 5.000 euros. Les categories participants són: Centres educatius i alumnat de Cicle Superior d’Educació Primària i Primer Cicle d’ESO; Segon Cicle d’ESO; Batxillerat i Cicles Formatius; Graus Universitaris, i entitats, institucions i altres.

Des del Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili es vol augmentar la col·laboració en aquest premi, de forma que se signarà un nou conveni amb el qual el campus passarà a ser coorganitzador i assumirà la quantitat dels guardons.«Creiem en aquest projecte, que és molt didàctic i té molt de prestigi i ressò, amb participants de fora. N’estem contents i volem intensificar la nostra col·laboració», va declarar ahir el director del campus, Jordi Sardà.

Per la seua avançada edat, l’ex president de la UNESCO Federico Mayor Zaragoza no podrà estar a l’acte, però sí hi serà de forma telemàtica i oferirà una conferència. «Els joves podran escoltar les seues paraules, ja que és una persona molt important que sempre ha defensat la cultura de la pau i la conservació de la natura», va puntualitzar Sagrera. A l’acte, també hi haurà una actuació de Valer Gisbert i Sílvia Ampolla.

Comentarios
Multimedia Diari