Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La URV proposa intervencions per a l'ermita de l'Aldea i deu masies

La Universitat i l'Ajuntament signen el conveni per desenvolupar els projectes dins del programa Aprenentatge Servei

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO:URV

FOTO:URV

L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ETSA) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha repetit a les Terres de l'Ebre el programa Aprenentatge i Servei que es va iniciar el curs passat amb l'estudi d'esglésies de la Vall d'Aran.

A l'Aldea (Baix Ebre) s'han analitzat les patologies de deu masos i del conjunt de l'ermita del poble perquè els alumnes de l'assignatura de Rehabilitació en proposessin intervencions de millora i recuperació.

Es tracta d'una proposta educativa per "combinar l'aprenentatge amb processos de servei a la comunitat". La rectora de la URV, María José Figueras, i l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, han firmat aquest dimecres el conveni de col·laboració del programa.

L'estudi s'ha fixat en els masos de l'Aldea que han servit a l'agricultura, el motor econòmic de municipi i el territori. L'orografia i el clima del delta de l'Ebre, una plana deltaica de terrenys tous i molta incidència del sol i el vent de nord-oest, han condicionat aquestes construccions.

Estan edificades amb els mateixos principis d'orientació, cap al sud-est, per assegurar l'assolellat i evitar el vent de mestral a la façana principal, tenen planta baixa i una planta d'alçada, murs de pedra de dues fulles i una entrada de cisterna a sota construïda amb una volta ceràmica rebaixada.

Amb l'acord amb l'Ajuntament de l’Aldea, una quarantena d'alumnes del grau d'Arquitectura d'ETSA han estudiat una selecció de masos, molts d'ells en desús, acompanyats pels professors Agustí Costa, Jordi Queral i Sergio Coll.

N'han analitzat les patologies, han fet l'aixecament planimètric i, finalment, han fet una proposta d'intervenció per recuperar l'edifici tècnicament i fer-lo útil. El recull de propostes s'exposarà en un espai municipal perquè puguin accedir-hi tant els propietaris dels masos com qualsevol persona interessada.

Temas

  • URV
  • L'Aldea
  • arquitectura

Comentarios