La Unitat de Rehabilitació Cardíaca de l´Hospital de Tortosa atén 427 pacients

19 mayo 2017 17:48 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

n Des de la seua creació el 2008, la Unitat de Rehabilitació Cardíaca de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha atès 427 pacients. Aquesta unitat va ser pionera a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

La finalitat d’aquesta Unitat és millorar la capacitat física i el rendiment cardiovascular dels pacients amb un programa que inclou, d’una banda, exercicis físics específics, individualitzats i supervisats, per incrementar la capacitat de tolerància a l’esforç, i, d’una altra banda, incorpora el control de factors de risc modificables com el tabaquisme, la diabetis, l’obesitat, el colesterol, el sedentarisme, l’estrès i la hipertensió arterial.

Al començament de la seua activitat, els pacients candidats de tractament a la Unitat presentaven insuficiència cardíaca secundària a miocardiopatia, valvulopatia congènita o adquirida cardiopatia isquèmica avançada i arítmia.

A partir de l’any 2015 també s’hi han incorporat al programa malalts amb síndromes coronàries agudes amb l’objectiu de disminuir l’aparició de nous infarts i, per tant, reduir-ne la morbimortalitat. –

m. p.

Comentarios
Multimedia Diari