La Universitat de Barcelona homenatja les víctimes de l'accident de Freginals

Es planten tretze boixos i una magnòlia, en un acte presidit per Carles Puigdemont

19 mayo 2017 15:56 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Universitat de Barcelona (UB) ha homenatjat aquest dilluns les tretze estudiants que van perdre la vida fa un any en l’accident d’un autocar a Freginals, amb un acte al jardí Ferran Soldevila de l’Edifici Històric, on s’hi ha col·locat una placa en memòria de les víctimes. Al voltant de la pedra, s’hi ha plantat una magnòlia -la mateixa espècie que presideix la plaça dels Arbres de Freginals- i tretze boixos. «Avui complim amb el deure del record. Cada vegada que un estudiant passi per aquest clos i vegi la magnòlia i els boixos, que hauran crescut ofenosos, i llegeixi la placa i es pregunti el per què, hi haurà algú que explicarà què va passar», ha afirmat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha presidit l’homenatge.

El rector de la UB, Joan Elias, ha assenyalat que l’acte celebrat aquest dilluns al migdia, el dia que feia un any de l’accident de trànsit que va segar la vida de tretze estudiants Erasmus i va causar una trentena de ferits, «neix de la necessitat col·lectiva de crear un espai d’homenatge per a elles i per a les seves famílies».

Puigdemont ha explicat que les famílies van demanar des del «dolor serè» que l’accident tingués «conseqüències, en el sentit que es fes tot el possible» perquè una tragèdia com aquesta «no es pogués repetir». El president de la Generalitat ha assenyalat que s’han posat sobre la taula una sèrie de millores en el transport de viatgers carretera com a «conseqüència directa del que hem après de l’accident».

El president també ha ressaltat que els responsables i treballadors dels cossos de seguretat i d’emergències i tothom qui va treballar en l’accident de Freginals van estar «a l’alçada com a país» i com a «éssers humans» a l’hora de comprendre el «dolor» d’unes famílies i «el que esperaven de nosaltres».

Prop de 250 persones han participat en l’acte, entre les quals hi havia la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, els consellers Jordi Jané i Jordi Baiget, a més de rectors de la resta d’universitats catalanes, degans, cònsols, estudiants i l’alcalde de Freginals, Josep Roncero.

La vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística, Alba Ambròs, ha dirigit unes paraules de condol en anglès dirigides a les famílies i estudiants estrangers que han seguit l’acte via ‘streaming’, i la degana de la Facultat d’Economia i Empresa, Elisenda Paluzie, ha llegit la carta d’una de les estudiants ferides.

Familiars de les 13 víctimes tenien aquest dilluns una recepció amb el Papa Francesc. Serà el divendres 24 quan, juntament amb autoritats i equips d’emergències homenatjaran les joves en un acte organitzat a Freginals al costat de l’autopista, on s’ha aixecat un monòlit.

Comentarios
Multimedia Diari