Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Verema Solidària arriba per primer cop a la Terra Alta

Es recolliran donatius per a la Fundació Alba Futur i l’Associació Quilòmetre Zero

N. M. F

Whatsapp
Nens i adults gaudint de la verema solidària d’ahir. El bon temps va acompanyar a la jornada i més de cent persones van participar-hi. FOTO: Oriol Gracià

Nens i adults gaudint de la verema solidària d’ahir. El bon temps va acompanyar a la jornada i més de cent persones van participar-hi. FOTO: Oriol Gracià

Totes les iniciatives solidàries són benvingudes i barreges solidaritat amb vi encara més. Aquesta és l’aposta de la Verema Solidària, un projecte que té l’objectiu de «donar suport a projectes socials que lluiten contra la pobresa i les desigualtats», explicava Núria Altés, propietària del celler Herència Altés de Gandesa. 

Des de fa tres anys que diferents cellers de les províncies de Tarragona i Lleida participen en aquest projecte. La Terra Alta, però, encara no hi havia participat, així doncs, aquest any s’estrena conjuntament amb cellers del Priorat, l’Alt Camp i el Pallars Jussà.

Sota el lema Talla amb la pobresa i l’exclusió social, els cellers catalans organitzen una verema popular, amb activitats per a nens, visites guiades, tast de vins i degustacions gastronòmiques. 

En l’edició d’enguany hi participen quatre cellers: Herència Altés de Gandesa a la Terra Alta (ahir 7 de setembre), celler Scala Dei d’Escaladei al Priorat (14 de setembre), celler Xic’s Cal Borrech de Figuerola d’Orcau al Pallars Jussà (22 de setembre) i l’Heretat Mascorrubí del Pla de Manlleu a l’Alt Camp (6 d’octubre).  

Qualsevol que ho desitgi pot gaudir d’un dia a la vinya, a canvi d’una aportació mínima de 38 euros al fons solidari. La campanya es tanca a la primavera següent amb la presentació dels vins de la Verema Solidària elaborats amb els raïms que s’hagin recollit durant la jornada.

Les donacions

Les donacions aniran destinades a la Fundació Alba Futur, que treballa en la inserció laboral de persones amb discapacitat en l’àmbit rural i l’Associació Quilòmetre Zero encarregada d’acompanyar joves tutelats i extutelats per a la seva emancipació. 

Els cellers veremadors que participen en el projecte són socialment responsables i promouen respectuosos models de negoci sostenibles amb respecte pels proveïdors, els treballadors i el medi natural. Després de tres anys amb la Verema Solidària, s’han recaptat quasi 50.000 euros per a sis projectes socials.

En l’activitat d’ahir van participar-hi, un centenar de persones: noranta adults i una vintena de nens. Però no tot es va reduir a la verema, sinó que  els assistents també van fer una visita guiada al celler i les vinyes per conèixer el projecte mediambiental que s’hi està desenvolupant. 

Com a colofó de la jornada es  va realitzar un sopar solidari amb tots els participants. I a la nit fins i tot, per acabar es va deixar pas a la música en directe amb Èric Vinaixa, que va punxar una secció de música remember per fer ballar a tots els assistents. 

Temas

Comentarios

Lea También