La Via Verda amplia l'oferta turística amb un restobar a l'estació d'Aldover

Les tres estacions de l'Itinerari ofereixen serveis turístics mentre que les cinc de la Terra Alta continuen tancades

19 mayo 2017 15:45 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’oferta d’equipaments a la Via Verda del Baix Ebre s’amplia aquesta setmana amb la posada en marxa d’un bar-restaurant a l’estació d’Aldover, la única de les tres existents que estava tancada. Així, el Baix Ebre aconsegueix activar els edificis de les seves tres estacions (Aldover, Xerta i Benifallet) mentre que paradoxalment cap de les cinc estacions del mateix recorregut a la veïna comarca de la Terra Alta pot atendre els viatgers.

La gestió de l’estació d’Aldover anirà a càrrec de l’empresària de Camarles, Fontcalda Forés, a qui el Consell del Baix Ebre li ha sots arrendat l’ús de l’edifici, amb capacitat per a 60 comensals. Recentment, l’ens comarcal ha instal·lat taules de picnic a les àrees de lleure ubicades a les tres estacions i un aparcament per a bicicletes a l’Aldover.

El president comarcal, Daniel Andreu, ha remarcat l’aposta per la Via Verda, que cada any incrementa el número d’usuaris -uns 15.000 l’any 2016-, i el projecte en marxa de fer arribar l’itinerari verd fins a la desembocadura de l’Ebre a través del traçat del Carrilet de Tortosa a La Cava.

Andreu va aprofitar l’acte de presentació d’ahir per alertar dels actes vandàlics que pateix el recorregut, concretament en els pals de les tanques de protecció.

Sense ús a la Terra Alta

L’oferta del Baix Ebre contrasta i molt amb la de la Terra Alta, on cap de les cinc estacions existents s’ha recuperat per a usos turístics malgrat que l’itinerari al seu pas per la comarca aplega la major part d’usuaris en els últims anys, uns 50.000 anuals.

El president comarcal, Carles Luz, exposa que la principal dificultat rau en l’elevat lloguer que haurien d’assumir els empresaris si volguessin gestionar els edificis. Quatre de les cinc estacions són propietat de l’ens estatal Adif, cedides als ajuntaments, i només la de Bot és municipal. Tres dels edificis s’han recuperat en la seva part externa(El Pinell de Brai, Prat de Comte i Bot) però romanen tancats mentre que les dues estacions al terme d’Horta continuen abandonades i en procés de degradació avançat. Luz parla de l’interès d’inversors en gestionar les estacions però admet que el lloguer és un escull important. A Bot fa anys demanen finançament a administracions superiors per rehabilitar els principals edificis i donar-los en concessió. Sí que disposen d’un servei de bar i punt d’informació turística en un ferrobús col·locat al complex de l’estació.

Comentarios
Multimedia Diari