La Via Verda es promociona a FITUR

Els consells comarcals del Baix Ebre i la Terra Alta assisteixen a la Fira Internacional del Turisme que se celebra a Madrid per donar a conèixer les possibilitats i els atractius de la Via Verda i altres camins turístics del territori

24 enero 2020 10:30 | Actualizado a 24 enero 2020 11:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les Terres de l’Ebre promocionen els seus actius turístics i naturals a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) de Madrid, una de les més importants del sector. El Consell Comarcal del Baix Ebre i el de la Terra Alta van ser presents a l’esdeveniment per promocionar la Via Verda de la Val de Zafán, un recorregut que passa per les dues comarques i ofereix múltiples possibilitats lúdiques per descobrir els actius naturals i patrimonials del territori ebrenc.

D’aquesta manera, la intervenció dels organismes ebrencs va tenir lloc en el marc d’un seguit de xerrades de la Xarxa de Camins Naturals del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, on la resta dels dies també es presentaran altres traçats verds tant d’altres zones de Catalunya com de la resta de l’estat.

Durant l’acte, des del Baix Ebre es va aprofitar també per compartir els atractius del Camí Natural de Tortosa-l’Aldea-Deltebre, un itinerari molt lligat a la Via Verda de la Val de Zafán. I és que el conjunt dels dos camins conformen un recorregut idíl·lic que uneix la Puebla de Híjar i el Delta de l’Ebre: «La Via Verda de la Val de Zafán i el Camí Natural entre Tortosa i Deltebre formen part d’un mateix itinerari que connecta l’Aragó amb el Delta, un recorregut de 180 quilòmetres amb un gran potencial», manifestava el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Elements patrimonials d’interès com són les antigues estacions reconvertides en espais d’ús turístic o els atractius naturals que ofereix el recorregut són algunes de les prioritats pel qual moltes persones escullen visitar la Via Verda, un espai excepcional tant per al cicloturisme com per a realitzar excursions. És per això que en aquest esdeveniment, els representants comarcals també van donar a conèixer algunes de les actuacions que s’estan realitzant amb l’objectiu de millorar aquests atractius i extreure’n tot el seu potencial. Entre aquestes actuacions, el Consell Comarcal del Baix Ebre treballa en la rehabilitació d’antics elements de la via o l’habilitació d’àrees de descans i la il·luminació de l’espai. Durant l’acte també es va explicar el treball conjunt de l’òrgan comarcal amb les empreses de la zona per a la creació de productes cicloturístics per promocionar el recorregut, així com l’intercanvi d’experiències amb altres itineraris sostenibles similars.

Promoció territorial

Al mateix temps, a l’estand també es pot trobar material promocional de la Via Verda a la Terra Alta, mentre que la comarca està representada a l’estand de Catalunya dins la marca Terres de l’Ebre.

A la vegada, al FITUR també es promocionaran les atraccions turístiques d’altres ciutats de la zona. En el cas de Tortosa, va assistir amb el Patronat de Turisme de la Diputació en el marc del conveni Corner per presentar la ciutat com a actiu turístic.

L’estada al FITUR situa les comarques i el recorregut ebrenc en el mapa de camins verds, el que des dels Consells Comarcals consideren una ocasió única per establir contactes amb gestors d’altres infraestructures similars, així com per intercanviar experiències en la gestió d’aquests recorreguts. La Fira Internacional de Turisme és un dels esdeveniments més destacats i concorreguts del sector turístic i s’hi pot assistir fins al 26 de gener.

Comentarios
Multimedia Diari