La Xarxa Ulldecona arrenca dissabte amb una aposta pel teatre

No hi faltarà tampoc l’humor, el circ, la màgia i altres artsescèniques, en una programació dirigida al públic familiar
que porta bona part de la cartellera barcelonina

18 septiembre 2019 07:20 | Actualizado a 23 septiembre 2019 11:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Xarxa Ulldecona comença el 21 de setembre aquesta nova temporada, que es perllonga fins al 9 de maig, apostant pel teatre en diversos àmbits (social, musical i educatiu principalment), però tampoc no hi faltarà l’humor, el circ, la màgia i altres arts escèniques.

Es tracta d’una programació familiar molt acurada amb l’objectiu que les famílies continuen disfrutant prop de casa de bona part de la cartellera barcelonina, a part d’altres propostes que s´han vist a fires i mostres de teatre professional. La programació acull espectadors d’una trentena de pobles, procedents de banda i banda del Sénia, tant del Maestrat i els Ports com de les Terres de l’Ebre. La temporada 2019-2020 presenta quatre espectacles que l’organització qualifica «d’excel·lència», propostes avalades per la qualitat i l’èxit: La princesa Anastasia, el musical, Ningú és un zombi, Sihir i la nit de Reis i Polzet. La temporada, amb deu espectacles, mantenen també el rigor i la garantia que faran gaudir el públic assistent de manera continuada.

Les companyies que protagonitzen aquestes actuacions preferents són ZAM (Zona Alta Musicales), Teatre Calánime, Lazzigags i Cia Naps i Cols. Val a dir que, per motius de darrera hora dins de la programació als teatres de Barcelona, s’han intercanviat les dates de dues de les representacions previstes a Ulldecona, un canvi que no s’ha estat a temps de reflectir en els programes de mà ja editats. Així l’obra Pegàs, el cavall alat de Sandal Produccions arribarà al Teatre Orfeó Montsià el 8 de febrer i Lila, una princesa diferent de Naps i Cols es representarà el 7 de març.

El Mag Edgard obre temporada.

La 16a temporada comença amb el guanyador del programa televisiu Pura Magia, el Mag Edgard i el renovat espectacle Déjà Vu. Edgard mescla el present i el passat amb un show que sorprèn pel seu impacte màgic i plàstic ja que fa reviure els antics espectacles de prestidigitació. Les nombroses representacions realitzades l’ha convertit en un autèntic professional d’il·lusionisme. Una altra de les companyies que s’estrena a la programació d’Ulldecona és la de l’Eixample de Barcelona, un dels espais culturals que destaca per les nombroses funcions artístiques que hi tenen lloc. Eixample Teatre presenta el clàssic de James Matthew Barrie, Peter Pan.

La temporada inclou un potent espectacle de circ, ideat, creat i interpretat per l’acròbata Jordi Panareda amb direcció de l’actor i director italià Piero Steiner i Stéphanie Coppé. També destaca la festa del carnaval familiar que La Xarxa organitza cada any amb l’Ajuntament d’Ulldecona. Una de les bandes més punteres del Penedès, la Sidral Brass Band animarà el carnaval a ritme de world músic, funk i música balcànica amb l’espectacle Clap!.

El conveni de col·laboració que Ull de Teatre manté amb l’Ajuntament permet presentar aquesta àmplia oferta d’espectacles, amb un pressupost enguany de 33.300 euros, «una aposta econòmica forta per tal de millorar el 78% d’ocupació que tenim respecte a temporades anteriors», apunta Jaume Coll, coordinador de Xarxa Ulldecona i membre d’Ull de Teatre. L’alcaldessa Núria Ventura considera que «en els temps que córren, poder passar una estona divertida amb els nostres fills i filles amb espectacles culturals d’alt nivell, formats de gran qualitat, a preus més que assequibles, i sense sortir del poble o del territori, és un luxe del qual podem gaudir molt pocs privilegiats».

Els preus de les entrades es mantenen entre els 6 i els 14 euros. L’organització posa a l’abast la seva web www.ulldeteatre.org per fer el seguiment de les funcions i venda en línia de les sessions numerades sense cost addicional.

Comentarios
Multimedia Diari