La batalla de l'Ebre protagonitza les terceres Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc

La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa abordarà el conflicte bèl·lic a partir de la literatura, el periodisme i el cinema

06 noviembre 2017 11:06 | Actualizado a 06 noviembre 2017 12:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les terceres Jornades del Patrimoni Literari Ebrenc, a Tortosa, es plantegen enguany com una activitat prèvia als actes de commemoració del 80è aniversari de la batalla de l'Ebre. La contesa serà la protagonista de totes les ponències previstes, que l'abordaran des de diferents eixos: la literatura, el periodisme i el cinema. Enguany per primera vegada les jornades seran, així, multidisciplinars i no abordades solament des de la literatura, i també s'obriran als alumnes de batxillerat de la ciutat.

Les jornades se celebraran la setmana del 13 al 17 de novembre a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, l'ens organitzador de l'esdevenimentment juntament amb l'Ajuntament. 

Arrencarà la primera jornada el dilluns 13 el periodista Josep Bayerri, a qui seguiran les intervencions de la directora general de Relacions Institucionals Carme Garcia i l'historiador Roc Salvadó. El dimarts estarà centrat en la batalla de l'Ebre a través de la literatura, amb les intervencions de l'editora Maria Bohigas, l'escriptora Carme Meix, l'escriptor i professor Emigdi Subirats, que llegirà versos, i el club de lectura amb l'escriptor i periodista Toni Orensanz.

Dimecres l'àmbit protagonista serà el periodisme. Començarà la jornada la periodista Marina Pallás, per parlar de periodisme literari, seguirà el periodista i reconegut escriptor Daniel Arasa, tot seguit hi haurà la ponència de l'historiador Josep M. Figueres i conclourà el dia el periodista i expert en la Lleva del Biberó Andreu Caralt.

El cinema i l'audiovisual seran els eixos principals el dijous 16, amb Jordi Algué, el periodista Oriol Gracià i la directora de l'Acadèmia del Cinema Català Isona Passola. Divendres serà el dia cloenda amb una ponència de Xavier Garcia dedicada a Subirats i Piñana, una taula rodona sobre la Guerra Civil (amb Jesús Massip, Cinta Llasat, Victòria Campos i Josep Rodríguez) i la intervenció de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes Laura Borràs. Tot seguit hi haurà un tast de vi del celler Frisach i un concert a càrrec de la cantautora Montse Castellà.

A més, com a activitat complementària el dissabte 18 al matí es podrà fer la ruta històrico-cultural 'Hemingway a Tortosa', de l'empresa de rutes guiades pel paisatge de la batalla de l'Ebre i de la Guerra Civil Terra Enllà.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Dolors Queralt, ha agraït a la biblioteca el rigor a l'hora de seleccionar els reconeguts ponents i ha encoratjat a seguir mantenint el nivell en les properes edicions. La directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, Irene Prades, ha destacat precisament la transversalitat de les jornades d'enguany abordant la batalla de l'Ebre des de diferents prismes. 

Les jornades són gratuïtes i obertes a tothom.

Comentarios
Multimedia Diari