La biblioteca prepara un any d'actes per celebrar el desè aniversari

A les activitats queja s'han programat destaca la presentació d'un projecte de Tom Carr i una bicicletada literària

19 mayo 2017 19:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Fa deu anys, la biblioteca infantil i la biblioteca d’adults de Tortosa es van unir per conviure en el que és ara el cor cultural de la ciutat: la Biblioteca Marcel·lí Domingo. Des de llavors, s’han realitzat fins a 1.600.00 préstecs de documents (llibres, pel·lícules, CD de música...) i hi han passat 1.400.000 visitants. Actualment, hi ha 27.000 persones amb carnet d’usuari. Xifres que vaticinen que la biblioteca gaudirà de tan bona salut com fins ara com a mínim 10 anys més.

Per celebrar aquesta efemèride, l’equipament cultural prepara un programa d’activitats especial, amb altres actes que s’aniran afegint. Destaca la presentació d’un projecte de l’artista Tom Carr, una bicicletada literària, diverses exposicions, una actuació de Joan Rovira i la celebració de les Segones Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc, entre d’altres. A aquests actes caldrà sumar-hi les activitats que s’hi porten a terme diàriament al centre. «En un mes poden haver 200 activitats entre clubs de lectura, d’idiomes, exposicions, tallers...», va detallar ahir la directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, Irene Prades, en la presentació de la programació.

També la regidora de cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Dolors Queralt, va voler agrair la tasca del centre i posar en valor la dinàmica cultural que li aporta a la ciutat. «I quan les coses surten bé, també naixen centres filials, com el Punt Jove de Jesús, la Biblioteca de Campredó, que portarà el nom de l’escriptor Manuel Pérez Bonfill, i una biblioteca que aviat s’inaugurarà a Bítem», va avançar la regidora.

De moment, una millora que ja s’ha pogut veure a l’equipament cultural és l’aïllament i tancament de la primera planta, la sala d’adults, amb un gran vidre col·locat darrera dels ordinadors, a la balconada, que l’aïllen sonorament de la planta principal, des d’on els xiquets podien molestar els usuaris. La planta principal serà definitivament la dedicada als lectors infantils. S’inaugurarà un nou espai amb nou mobiliari específic per als petits el mes vinent.

Comentarios
Multimedia Diari