La calma com a valor turístic

La meitat dels turistes catalans i de la resta de l'Estat atribueixen a les Terres de l'Ebre el significat de calma

19 mayo 2017 23:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Quins valors atribueix el turista a la destinació de les Terres de l’Ebre? Doncs, en primer lloc, a un valor que no és objecte de cap política específica, la calma. Així ho reflecteix l’anàlisi de la demanda turística de 2014 dirigit per l’Observatori de la Fundació d’Estudis Turístics vinculat a la Universitat Rovira i Virgili.

Per a un 46,1 per cent dels turistes les Terres de l’Ebre transmeten aquesta primera idea (la xifra és molt superior al 2013, on se situava en un 31,9 per cent).

La segona idea associada a la destinació turística és la natura (8,1 per cent), per sobre de la idea de vacances (6 per cent), de bonic (3,9 per cent), de desconnectar (2,4 per cent) i de ser una destinació ideal per a famílies, amb un 2,3 per cent de les respostes.

De fet, la principal motivació del turista per a escollir les Terres de l’Ebre com a destinació durant l’estiu de 2014 és descansar (15,6 per cent), seguida per la presència de la platja (14,1 per cent) i per les característiques de l’allotjament (14 per cent).

Altres valors vinculats amb la sensació de calma, com són la contemplació del paisatge i la natura, es situen entres les principals motivacions del turista, amb un 12,7 i 11,4 per cent de les respostes respectivament.

Així les coses, no és gens estrany que fins al 50 per cent dels turistes allotjats a hotels, càmpings i establiments de turisme rural escullin el Parc Natural del Delta de l’Ebre com la visita més realitzada, amb un 50,1 per cent de les respostes.

En els casos de persones allotjades a municipis costaners, la visita al Delta creix fins al 60,4 per cent, mentre que als qui s’allotgen a l’interior de les Terres de l’Ebre l’espai que visiten amb major freqüència és el Parc Natural dels Ports (35,4 per cent) seguit d’Horta de Sant Joan (33,6 per cent).

 

I turisme cultural

Ara bé, en termes generals el segon espai més visitat de la destinació és Tortosa, amb un 15,6 per cent, percentatge que s’eleva al 31,3 per cent en el cas dels turistes estrangers. I és que l’anàlisi assenyala que entre els turistes que visiten per primer cop la destinació la principal motivació és l’interès cultural.

Amb l’anàlisi d’aquestes i altres dades, el Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l’Ebre conclou que la destinació es consolida un any més entre les preferides pel turisme familiar, «gràcies a atractius com les platges, els espais naturals i el patrimoni cultural». De fet, les dades destaquen que el visitant tipus de les Terres de l’Ebre és un adult d’entre 35 i 44 anys que viatja en família i es desplaça en vehicle propi. L’anàlisi s’ha dut a terme per novè any consecutiu.

Comentarios
Multimedia Diari