La campanya de navegabilitat a l'Ebre s'iniciarà l'1 d'abril

L'IDECE adjudica a una UTE el manteniment de la via navegable de l'Ebre per 1,5 MEUR i tres anys. Entre les novetats d'enguany hi ha una màquina que sega i recull les algues

19 mayo 2017 23:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La campanya de navegabilitat al riu Ebre s'iniciarà l'1 d'abril, coincidint amb la Setmana Santa com és habitual. Enguany però, tindrà una novetat en el servei de manteniment de la via que la Generalitat, a través de l'Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE), acaba d'adjudicar. L'adjudicatària, una UTE de tres empreses, adquirirà una màquina que sega i recull les algues del riu a la vegada, complint amb un dels requisits que ha inclòs el Govern. Aquesta nova màquina té un cost de 400.000 euros i per compensar aquesta inversió la Generalitat ha ampliat la durada del concurs pel manteniment a tres anys, prorrogables a tres més. L'adjudicació s'ha fet per poc més d'1,5 MEUR.

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha explicat que l'adjudicació s'ha fet a un UTE de tres empreses: ACSA, Aqua Ambient i Servidel, i que s'ha ampliat la durada del contracte a tres anys, prorrogable a tres anys més, per possibilitar que les empreses inverteixin en tecnologia i maquinària per fer el manteniment de la via navegable. "La majoria d'empreses no poden invertir massa en millores si només tenen assegurada la feina per un any, i com un dels requisits era l'adquisició d'una màquina de 400.000 euros per a la neteja d'algues al riu, hem optat per un contracte de més llarga durada", ha explicat.

Fa temps que el riu Ebre té problemes amb les algues o macròfits per la transparència de l'aigua. Fins ara, es segaven les algues i una altra màquina les recollia posteriorment. Això comportava que algunes de les algues s'escampessin aigües avall generant problemes de masses en alguns punts, com és el cas del port esportiu de Deltebre. "Ara a l'empresa li donem la tranquil·litat que té garantit un contracte per tres o sis anys i pot fer inversió en innovació i maquinària nova", ha afegit el delegat.

Tot i que la campanya no s'obrirà fins l'1 d'abril, la neteja de la via navegable s'iniciarà unes setmanes abans per tenir-la a punt per Setmana Santa si el temps i el cabal del riu ho permet.

Comentarios
Multimedia Diari