La campanya salinera al delta de l’Ebre acaba amb 45.000 tones recollides

La meitat del què és habitual pels efectes del temporal Glòria

16 septiembre 2020 16:21 | Actualizado a 18 septiembre 2020 11:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La campanya salinera al delta de l’Ebre ha acabat amb 45.000 tones de sal recollides, la meitat del que és habitual.  L’empresa Infosa, que explota les salines de la Trinitat, ha atribuït la caiguda de la producció als efectes del temporal Glòria, a finals del passat mes de gener, quan l’entrada del mar va fer dissoldre les aigües concentrades preparades per a la cristal·lització de la sal a l’estiu. També va impedir l’accés a la punta de la Banya dels treballadors després del trencament de la barra del Trabucador.   «Una nova situació com la d’enguany faria inviable la continuïtat de l’empresa», ha assegurat el gerent d’Infosa, Joan Sucarrats, tot recordant que, a banda de l’activitat productiva i els 60 llocs de treball, la desaparició tindria conseqüències en les colònies de flamencs i altres aus.
La producció de sal del Delta es destina principalment al sector industrial i l’agroindústria, el tractament d’aigües, la cloració salina, el sector farmacèutic, el desgel de carreteres així com l’alimentació. 
Sucarrats ha reiterat la demanda d’accions «imminents» a les administracions per garantir l’accés terrestre a les salines per la barra del Trabucador davant l’arribada de la tardor i possibles temporals que la tornin a afectar.

Comentarios
Multimedia Diari