La carretera N-340 registra cinc morts en dos mesos al tram ebrenc

El territori reclama l'autovia A-7 i la gratuïtat de l'autopista AP-7 mentre no estigui construïda

19 mayo 2017 23:24 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La perillositat i alta sinistralitat de la carretera N-340 a les Terres de l’Ebre, que es denuncia des de fa anys al territori, es veu tràgicament confirmada per les dades de víctimes mortals que acumula la via.

Només en els dos primers mesos d’aquest 2015 han perdut la vida en aquesta carretera cinc persones en tres accidents mortals, el darrer dijous passat a la tarda a l’Ampolla, en què va morir un matrimoni de Tortosa.

El 27 de gener a l’Ametlla de Mar van morir dues persones més, mentre que el 16 de gener un home va ser atropellat per un camió també a l’Ampolla.

El 2014 van morir 6 persones en accidents a la N-340, la meitat de totes les víctimes mortals de trànsit del conjunt de les Terres de l’Ebre, en un total de quatre sinistres. En un d’ells, el 3 de juny, tres membres d’una mateixa família de nacionalitat alemanya van morir en un accident múltiple amb dos cotxes i un camió implicats.

Analitzant les dades dels set sinistres mortals registrats entre 2014 i el que portem de 2015, en sis d’ells hi va haver camions implicats. També destaquen fins a quatre xocs frontals.

Pel que fa a l’últim sinistre a l’Ampolla, es va produir en el punt on conflueixen un carril d’acceleració de sortida d’una gasolinera i l’inici d’un doble carril en sentit nord, que confon molts conductors i on s’han produït ja diversos accidents.

 

Desviar els camions a l’AP-7

L’Estat i la Generalitat han acordat recentment el desviament dels camions de gran tonatge de la N-340 cap a l’autopista AP-7 de pagament, entre Oropesa i l’Hospitalet de l’Infant, amb bonificacions i descomptes per als transportistes; una mesura que hauria de servir per incrementar la seguretat de la via.

El Ministeri de Foment preveu aplicar la mateixa fórmula de bonificacions que als camions que es desvien a l’autopista AP-7 des de l’N-II, a Girona, que reben descomptes d’entre el 35 i el 50 per cent.

Els transportistes comparteixen la política de descomptes per incentivar l’ús de les autopistes però sempre que tingui un caràcter voluntari i no obligatori, com pretén el govern. Així, no descarten mobilitzacions.

Des de les Terres de l’Ebre es reclama des de fa temps que l’autopista AP-7 sigui gratuïta en aquest tram mentre no es construeixi la reivindicada autovia A-7 al territori.

Comentarios
Multimedia Diari