Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La carretera que uneix l’Ametlla i el Perelló pel litoral estarà a punt a l’estiu

Es tracta d’una via inclosa dins del Pla d’Emergències Nuclears de la demarcació que ha trigat més de 25 anys en ser una realitat. Ara per fi donarà accés a una zona que quedava incomunicada, especialment al Càmping l’Ametlla 

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge de la carretera, ahir al matí, que rebrà un doble tractament asfàltic.  FOTO:  Joan Revillas

Imatge de la carretera, ahir al matí, que rebrà un doble tractament asfàltic. FOTO: Joan Revillas

La carretera que uneix l’Ametlla de Mar i el Perelló pel litoral estarà a punt abans d’aquest estiu. Es tracta d’una via inclosa dins del Pla d’Emergències Nuclears de la demarcació i que ha trigat més de 25 anys en ser una realitat. 

Els operaris ja estan asfaltant, amb un doble tractament, tot el traçat des del barranc de Santes Creus fins al barranc de l’Àlia. El més important de l’obra ja està realitzat i ara quedarà per afegir les barreres de seguretat a banda i banda i instal·lar les biones del pont. 
Així, després de dos anys d’execució i diversos entrebancs, es preveu que de cara al maig o fins i tot a finals d’abril, l’obra podria estar conclosa. Aquesta fase té una superfície d’actuació de 5 quilòmetres. L’obra ha estat finançada pel Pla d’Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA), que finança l’Estat a través de la Diputació de Tarragona. Ha tingut un pressupost total d’1,9 milions d’euros.

«És una obra que feia molt de temps que s’havia d’executar i el seu projecte ha sofert diferents canvis. Havia de ser una carretera molt més agressiva del que finalment serà, ja que serà una mica més estreta del previst inicialment», explica al Diari l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni.

La nova infraestructura, d’una banda, complirà com a via d’evacuació en cas d’accident nuclear, i de l’altra, la carretera serà un accés en condicions per a nombrosos habitatges disseminats situats en aquesta zona, així com per a les cales properes, i també per als turistes que s’allotgen al Càmping Ametlla. 

 «Les persones que s’hostatjaven al càmping havien de baixar el barranc i ara es veuran beneficiades amb el pont», detalla l’alcalde.
D’aquesta manera, la zona serà transitable per primera vegada, ja que a molts espais només es podia arribar a peu. «Obrim un espai on només s’arribava per un camí auxiliar del costat de la via del tren, on només es podia accedir pel GR-92», concreta l’alcalde Gaseni. Tot i que la carretera no les connecta directament, sí que és cert que ara quedaran molt més properes i accessibles totes les cales i espais naturals d’aquest entorn, entre el Perelló i l’Ametlla de Mar, que té una gran riquesa natural. «Ja que ara tenim aquesta infraestructura, l’hem de saber aprofitar, i serà fàcil donar-li valor, però també tenint cura de l’espai».

Comentarios

Lea También