La central nuclear d'Ascó activa l'alerta d'emergència per un petit incendi

Ha recuperat l'alimentació elèctrica exterior a les 7.09 hores d'aquest dimarts

23 mayo 2017 08:36 | Actualizado a 24 mayo 2017 09:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La central nuclear Ascó I ha activat a les 2.12 hores d'aquest dimarts una alerta d'emergència a causa d'un petit incendi que ha durat uns deu minuts, segons ha informat la instal·lació en un comunicat.

La central ha recuperat l'alimentació elèctrica exterior als sistemes elèctrics de seguretat a les 7.09 hores, per la qual cosa ha desclassificat la situació de prealerta d'emergència.

Encara així, la instal·lació està parada en el seu programa de parada de recarrega i manté en curs les maniobres de descàrrega del combustible.

L'incendi ha estat ocasionat per un curtcircuit causat per una caiguda d'aigua sobre els interruptors d'una barra d'alimentació elèctrica durant els treballs de recarrega a l'edifici de turbina, i no ha suposat risc radiològic.

Com a conseqüència, s'ha perdut el subministrament elèctric i ha entrat en funcionament un generador diesel d'emergència, després del que la refrigeració de la planta ha quedat garantida i no hi ha risc d'emissió radioactiva.

S'ha activat la reguarda d'emergència del CSN en mode 1 (activació reduïda) i s'ha seguit l'evolució de l'emergència a la sala d'emergència del mateix.

A les 3.31 hores s'ha desclassificat l'alerta d'emergència continuant en situació de prealerta per seguir sense subministrament elèctric exterior.

La central ha assegurat que el succés no ha tingut repercussió en els treballadors, la població ni el medi ambient i ha estat classificat provisionalment com a nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (Ines).

Comentarios
Multimedia Diari