Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La càmera del nucli antic de Tortosa multa 50 conductors en una setmana

Totes les sancions són per estacionaments indeguts. La Policia Local confia que a partir d'ara disminuiran

Marina Pallás

Whatsapp
La càmera de vigilància, situada a l´esquerra i degudament senyalitzada. Foto: Joan Revillas

La càmera de vigilància, situada a l´esquerra i degudament senyalitzada. Foto: Joan Revillas

Tot just una setmana després de la seua entrada en servei, la càmera de videovigilància de trànsit instal·lada a la plaça Montserrat o plaça dels Farols de Tortosa ha detectat mig centenar d’infraccions viàries que han estat degudament sancionades.

Les infraccions consisteixen en estacionaments indeguts en un espai molt transitat, que fa de ròtula per accedir al centre històric i a l’aparcament del carrer Montcada.

L’Ajuntament de Tortosa va instal·lar la setmana passada aquesta càmera que els agents de la Policia Local poden controlar de manera remota, vigilant el trànsit i sancionant les infraccions del codi de circulació, ja que el visor permet apropar-se i captar les dades de la matrícula del vehicle infractor. L’objectiu d’aquest nou sistema de control és posar ordre en una zona on s’havien detectat molts estacionaments incorrectes i millorar la seguretat de la ciutadania.

«Totes les sancions han sigut per infracció de trànsit, no hi ha hagut cap altre incident, i aquest era l’objectiu de la càmera, per la qual cosa en fem una valoració positiva del seu ús» explica el cap de la Policia Local,Jesús Fernández. «A l’estiu vam fer un servei força important col·locant agents a la plaça perquè sabíem que es cometien moltíssimes infraccions, i ara ja hem pogut comprovar quantes».

El cap apunta que el 90% de les infracciones eren per estacionaments enmig del vial, i que el 10% eren per deixar el cotxe fins a dues hores en una zona de càrrega i descàrrega. La Policia Local confia que a partir d’ara el nombre de sancions disminuiran considerablement, i que molts dels sancionats ja no reincidiran.

Al costat de l’església del Roser i el Pont de l’Estat també hi ha situada una nova càmera de vigilància, però en aquest cas el seu principal objectiu és controlar la fluïdesa del trànsit fins a l’altra banda del riu, fins a l’avinguda Felip Pedrell, i no pas el de detectar infraccions.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También