La comarca de la Terra Alta ja té el primer Carnet Jove territorial de Catalunya

L’objectiu és arrelar els joves al territori i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat, on tindran avantatges i descomptes

13 abril 2021 16:10 | Actualizado a 13 abril 2021 16:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Terra Alta ja té el primer Carnet Jove comarcal de Catalunya. La iniciativa, presentada ahir al Consell Comarcal de la Terra Alta, vol potenciar l’arrelament dels joves al territori.

L’objectiu de la iniciativa és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent dels 12 pobles de la comarca i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i comarca i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat.

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya més de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar els més de 500.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell comarcal, hi ha més de 1.000 joves que són titulars del Carnet Jove a la Terra Alta. Els nous carnets inclouran el logotip del Consell Comarcal de la Terra Alta a l’estètica que ja té el Carnet Jove.

La presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, i el director general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Cesc Poch, van presentar ahir al matí l’inici de l’expedició del nou Carnet Jove de la Terra Alta i la seva promoció entre el jovent de la comarca. Ho van fer acompanyats del coordinador territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Joan Barberà, i del conseller comarcal de Joventut, Isidre Sampé.

D’aquesta manera, els joves dels 12 municipis de la Terra Alta que des d’avui decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ja ho poden fer a través de carnetjove.cat/terraalta, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. Com a novetat, el Carnet Jove de la Terra Alta té un format digital i es pot fer servir directament des de l´APP mòbil del Carnet Jove.

També s’ha iniciat recentment una campanya de captació entre el comerç, les empreses i les entitats de la comarca. Com a resultat d’aquesta acció, de moment s’ha aconseguit superar els 15 avantatges i descomptes que hi havia fins ara i vorejar, provisionalment, la quarantena d’avantatges. Aquests nous descomptes potencien àmbits útils pel dia a dia com són els de la formació, informàtica, perruqueria o estètica, que s’afegiran als que ja comptava la comarca en àmbits com l’esport, la salut, la cultura o el lleure.

A més, el Consell Comarcal de la Terra Alta ha mediat amb els ajuntaments de la comarca per oferir un seguit d’avantatges en serveis municipals, com ara l’accés amb descompte a diversos centres d’interpretació locals, equipaments esportius i d’oci, espais de treball col·laboratiu o en actes culturals i festius, entre d’altres.

Comentarios
Multimedia Diari